La Ţîra somnul e mai dulce

0
69

Răutul cu liniştea sa face viaţa mai dulce. El îşi poartă apele lin ca pe o comoară. Satele din preajma lui îşi au un colorit aparte – nuanţe dulci, nu ţipătoare, care fac bine ochiului. Astfel arată şi satul Ţîra din raionul Floreşti, situat pe malul pitorescului râu. Casele sunt îngrijite, potecile liniştite, iar locuitorii, cu mers domol, fără grabă. Într-o asemenea ulicioară, în gospodăria unui harnic om s-a născut, a copilărit Diana, care acum locuieşte în Chişinău. Şi-a întemeiat familie frumoasă cu un tânăr din satul Pepeni, raionul Sîngerei. Au doi băieţi, cel mai mare are şaptesprezece ani, mezinul, Bogdan, merge la grădiniţă. Ionela e cea de mijloc şi răsfăţata familiei. Acum, vara, e şi mai răsfăţată, căci stă, deja a treia lună, la bunica din Ţîra, adică mama mamei sale, Diana Ghimpu.
-Ionela iubeşte ceea ce mi-i pe plac mie toată viaţa – liniştea de la ţară. Cântatul cocoşilor în zori de zi, ţârâitul greieraşului în miez de vară, răcoarea apei Răutului în fapt de seară – toate mă încântă. Ea nu vrea să meargă acasă! Zice că aici, la Ţîra, somnul e mai dulce, pâinea e mai bună. Stă cu bunica şi sunt fericite!
Apropo, bunica se numeşte Iulia Artemie şi este profesoară. Are un stagiu mare de muncă în domeniul pedagogiei , o dragoste şi mai mare, care nu se măsoară în ani, pentru copii. Se mândreşte cu copiii, nepoţii săi, iar fotografia din „Ziarul Nostru”, cu certitudine va fi o surpriză plăcută, căci şi ziarul îi este drag. D-na Iulia, salutări de la copii şi redacţia ziarului! Să fiţi sănătoşică şi plină de puteri, iar tot ceea ce faceţi să Vă aducă fericire şi revelaţie sufletească!

P.S.
Am surprins familia Ghimpu într-o călătorie, chiar în drum spre mănăstirea Cosăuţi, pe care au planificat să o viziteze vara asta. Am promis să îi transmit salutări d-i Iulia şi m-am ţinut de cuvânt.
Apropo, dragi mămici şi tătici! Cu siguranţă că aveţi părinţi la ţară pe care, poate, nu îi vizitaţi chiar des. Putem să o facem noi, prin intermediul „Ziarul Nostru”. Zile de naştere, salutări cu sau fără motive. Pur şi simplu, oferiţi-le un zâmbet părinţilor voştri de aici, din nordul Moldovei. Amintiţi-vă şi povestiţi-ne vreo istorioară mai hazlie din copilărie. Încurajaţi părinţii să depăşească mai cu spor pandemia , ori , pur şi simplu, transmiteţi-le un salut, un zâmbet virtual. Numaidecât le vom publica în rubrica „ Salut, mamă, salut, tată!”. Toate astea, împreună cu o fotografie de-a părinţilor sau bunicilor, le aşteptăm la adresa: elena-spinei @mail.ru

PUBLICITATE