Apă potabilă la Drochia

0
76

Peste 20 000 de locuitori ai orașului Drochia se vor bucura de o calitate mai bună a apei grație suportului Uniunii Europene! Ambasadorul UE, Peter Michalko împreună cu Ambasadoarea Germaniei, Angela Ganninger, au participat la ceremonia de lansare a lucrărilor de construcție a sistemului de alimentare cu apă din orașul Drochia.

Prin sprijinul UE și a Echipei Europa, proiectul de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia, gestionat de GIZ Moldova, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și implementat de implementate de ADR Nord, va contribui la extinderea rețelelor de alimentare cu apă calitativă în blocurile locative multietajate.

Lucrările de construcții în cadrul proiectelor sus-menționate vor include: Montarea rețelei de alimentare cu apă în orașul Drochia cu o lungime de 19.5 km; 1200 de conexiuni; renovarea două stații de pompare a apei potabile; reabilitarea a 5 fântâni arteziene; 6 rezervoare de apă reabilitate și 1 rezervor nou montat

Peter Michalko, șeful Delegației UE în Republica Moldova: „Uniunea Europeană continuă să sprijine cetățenii R. Moldova cu proiecte concrete și tangibile. UE oferă sprijin pentru modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă din Drochia, îmbunătățind accesul populației la apă potabilă de calitate, care, la rândul său, va oferi condiții de trai mai bune și un mediu mai sănătos pentru cetățeni.”

Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei în R. Moldova: „De-a lungul timpul, Germania a contribuit considerabil la îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor din Moldova. Coordonarea și cooperarea cu succes a UE, Germania și R. Moldova în cadrul proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare deschide noi perspective și posibilități de dezvoltare, iar nor le dorim cetățenilor și autorităților să le folosească cât mai bine.”

Primarul orașului Drochia, Nina Cereteu: „Un proiect de importantă vitală pentru orașul Drochia și drochieni! Mulțumim tuturor partenerilor de dezvoltare pentru suportul financiar oferit la implementarea proiectului în cauză, astfel încât locuitorii vor beneficia de apă de calitate, ceea ce va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai și menținerea stării lor de sănătate!”

Valoarea totală a proiectului privind „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apa în orașul Drochia” este de 4,3 milioane de Euro, dintre care 3,9 milioane de Euro – acordați de UE, și 311.000 de Euro – contribuția locală.

PUBLICITATE