Expoziție cu figuri ale ostașilor polonezi în Cetatea Soroca

0
200

O expoziție inedită cu figuri de personaje va fi inaugurată la data de 11 noiembrie în Cetatea Soroca. Aceasta ilustrează personaje din perioada când armata poloneză sub comanda lui Krzysztof Rappe staționa în cetatea de apărare de pe Nistru.

Expoziția este un cadou Cetății Soroca, finanțat de către Ambasada Poloniei. Iar inițiativa aparține directorului Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, care acum doi ani  în cadrul unei discuții cu un grup de polonezi care au vizitat cetatea, a menționat că o asemenea expoziție ar interesa oaspeții cetății și ar reda turiștilor o imagine a acelor timpuri.

Potrivit lui Nicolae Bulat, pe timp de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute, expoziția va fi amplasată în incinta muzeului, ca deja la anul viitor, în sezonul turistic, figurile ostașilor polonezi din secolul XVII  să revină în fortăreață.

Potrivit consilierului pe probleme economice și politice al Ambasadei Poloniei în ţara noastră, Joanna Bojko, expoziția este opera specialiștilor grupului polonez de reconstrucții istorice ”Walhalla”.

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Polone la Chișinău și Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca.

PUBLICITATE