Continuă acțiunile de verificare a respectării prevederilor Hotărârii CNSP

0
118

Polițiștii din Soroca au desfășurat activități privind realizarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19 aplicabile la nivel local, întru intensificarea și eficientizarea profilaxiei generale și individuale, combaterii fenomenului infracțional, precum și Hotărârii a CNESP, s-au organizat și desfășurat acțiuni de informare a cetățenilor și monitorizare a restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență în sănătate publică, în localitățile raionului Soroca, de către angajații Secției securitate publică în comun cu CSP, APL și ANSA în mun. Soroca și localitățile raionului Soroca au fost intensificate măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în instituțiile publice, private și activitatea alimentației publice, agenților economici, întreprinderilor.

Au fost petrecute un șir de măsuri în scopul intensificării activităţilor de monitorizare a zonelor de agrement, au fost desfășurate patrulări stradale în scopul monitorizării/documentarii nerespectării prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, fiind verificate zone de agrement, magazine, frizerii, stații PECO, unități de transport de pasageri, parcuri şi zone de odihnă în aer liber, la fel populația a fost informată prin difuzarea sonoră prin intermediul dispozitivelor girofar ale unităților de transport specializat.

În piața comercială din mun. Soroca, prin sistemul sonor, sistematic este difuzată informația privind respectarea măsurilor personale în locurile publice și lupta înpotriva cu COVID-19.

Persoanelor verificate li s-a cerut respectarea măsurilor de sănătate publică, fiind atenționați să respecte, distanţa fizică de cel puţin 4 metri 2, efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în piaţă s-au altă instituţie, instalarea în locuri vizibile și accesibile a dozatoarelor cu soluţie dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor, asigurarea obligatorie a echipamentului de protecţie (măşti, mănuşi).

În localitățile raionului Soroca populația a fost informată prin difuzarea sonoră prin intermediul dispozitivelor girofar ale unităților de transport specializat, fiind informați despre masurile stabilite prin Hotărârea CNESP RM.

PUBLICITATE