Caravană de poveste în raionul Ocnița

0
444

Aţi fost cuminţi anul acesta? Sărbătorile de iarnă, cu atmosfera lor plină de feerie, ne transferă, pe cei mari și mici, într-o lume a basmelor, unde miracolele sunt posibile. Acest miracol vine odată cu primii fulgi căzuți în ultima lună a anului, a nopților lungi cu povești. 

Decembrie – luna marilor sărbători de iarnă! Se apropie cea mai feerică sărbătoare care trezește armonii de basm în sufletele copiilor și al adulților, împărțind cu mărinimie, din desaga lui Moș Crăciun, bucurii și bunăstare, voie bună și zâmbet, dar mai cu seamă speranța unui miracol.

Pentru că nu puteam să-i privăm pe copii de bucuria revederii Moșului, la Ocniţa s-a inițiat Caravana lui Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada, organizată la iniţiativa preşedintelul raionului Iurie Plopa, în colaborare cu Secţia Cultură a Consiliului raional (şefă, Angela Crucichevici), prin care Moșul a menținut magia sărbătorilor de iarnă, adaptându-ne contextului global, actual, aducând cadouri la circa 2000 de copii.  Astfel că, timp de cinci zile, Caravana a călătorit prin toate satele raionului Ocnița,  salutând copiii și transmițând mesaje pozitive și urări menite să aducă zâmbete și speranță în inimile lor. Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada au oferit cu generozitate cadouri pentru copiii din familii numeroase, familii social-vulnerabile, copii cu dezabilităţi, copii luaţi sub tutelă.  

     Fii mai bun de Crăciun! este un imbold, un îndemn tradiţional de a face bine şi a-i susţine pe cei „mai trişti ca noi”. Și este în puterile noastre a le da încredere în ziua de mâine. 

Angela CRUCICHEVICI

PUBLICITATE