O casă de poveste – grădinița din Pelinia a fost renovată!

0
456

Mare a fost bucuria picilor de la grădinița ”Licurici” din satul Pelinia, raionul Drochia. O surpriză păcută și emoții de nedescris  au inundat sufletul copiilor și colectivului de educatori ai grădiniței la inaugurarea acestei frumoase instituții, care și-a schimbat imaginea de altă dată. De la pereții acoperiți de mucegai și acoperiș deteriorat, de la geamuri vechi și culori sumbre, grădinița s-a transformat într-o casă de poveste. Culori vii, geamuri și uși noi, pereți impecabil de curați, mobilier nou și amenajat cu rafinament – sunt doar  puține din schimbările ce s-au produs, grație faptului că un om cu suflet mare și-a îndeplinit promisiunea în fața acestor copilași.

La eveniment de inaugurare a grădiniței au participat: Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia,Vitalie Josanu, vicepreşedintele raionului, Ion Recean, şeful Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport, Rodica Lozovan,Șef interimar Secția cultură, Titus Sărăteanu, primarul satului Pelenia. Instituția a fost reabilitată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României, administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) și contribuția comunității.

Startul acestui proiect a demarat graţie domnului Corneliu Padnevici, care, cu ceva timp în urmă venise într-o vizită de lucru în satul Pelinia și însoțit de Titus Sărăteanu, primarul localității, pe lîngă alte instituții, a vizitat și grădinița din localitate. Văzînd starea jalnică a acestei instituții, a promis că nepărat o va renova.

În ziua de astăzi foarte mulți promit, dar cum pleacă- așa și uită de promisiuni. Corneliu Padnevici, fiind tată a trei copii și purtînd simțul major al responsabilității față de generația  în creștere, a fost insistent și a făcut tot posibilul ca visul acestor micuți să devină realitate. O persoană care-și îndeplinește  promisiunile merită cu adevărat  încrederea  și respectul oamenilor. Astfel, astăzi localnicii din Pelinia se bucură de o grădiniță renovată în stil european. Menționăm că grădiniţa a beneficiat de lucrări în valoare de 1 009 561.00 lei și este frecventată de 45 copii.

PUBLICITATE