Drochienii au sărbătorit Ziua Drapelului de Stat

0
115

La  27 aprilie  înteaga comunitate a sărbătorit Ziua Drapelului  și a Stemei de Stat. Din 1990  tricolorul a devenit simbol al renaşterii naţionale. Albastrul de pe drapel semnifică speranța și stabilitatea, galbenul este simbolul valorilor materiale și spirituale, iar roșu reprezintă focul veșnic și sângele vărsat în numele libertăţii. Drapelul de stat  este un simbol oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova.

Cu acest prilej la Drochia a fost onorat Drapelul de Stat. La evenimentul  de omagiere a sărbătorii Naționale au fost prezenți Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia, vicepreședinții Vitalie Josanu, Igor Grozavu, primarul de Drochia Nina Cereteu, colectivele serviciilor disconcentrate și discentarlizate, profesori,elevi, locuitori ai orașului.

După mesajele de felicitare, lansate de reprezentanții administrației publice locale și raionale a fost prezentat un program de concert, susținut de ansamblul ”Haiduceii Peliniei”, conducător artistic Nina Rîciu, de Academia micilor vedete, conducător Cristina Țurcanu și în finalul progrmului – duetul Vitalie și Mădălina Țucanu, care au evoluat în premieră cu piesa ”Moldova mea”, impresionînd pe cei prezenți prin maniera interpretativă.

Un gest frumos a fost oferit din partea elevilor Școlii de Studii Integrate, director Angela Croitor, care au dăruit  la toți baloane cu zîmbete împrimate, în semn de bucurie pentru sărbătoarea Națională.  La finele evenimentului au fost depuse flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

PUBLICITATE