Intervenție SMURD la Florești. Un copil care a avut de suferit într-un incendiu, transportat de urgență la Chișinău

0
446
Foto: facebook/Institutul Mamei și Copilului

În noaptea de 27 aprilie în casa unei familii din satul Sârbești, raionul Florești, a izbucnit un incendiu. Flăcările au mistuit o cameră din locuință, iar o femeie în vârstă de 26 de ani împreună cu cei trei copii ai săi s-au ales cu arsuri.

Fiul mai mare al familiei, în vârstă de 10 ani, s-a ales cu arsuri pe 30% din suprafața corpului, sora acestuia de 9 ani, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Mezinul familiei, de doar 5 ani, s-a ales cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, iar mama copiilor are arsuri pe membrele superioare.

A doua zi, a avut loc o intervenție aero – medicală cu implicarea unui echipaj SMURD Iași, pentru transportarea băiatului în vârstă de 5 ani de la Florești la Chișinău. S-a constatat că copilul a suportat arsuri de gradul I, II, III pe 50%- 70% a suprafeței corpului și necesita intervenție specializată la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Minorul a fost monitorizat pe parcursul zborului de echipajul SMURD, fără  de a suporta complicații ulterioare.

Medicii și paramedicii echipajului au vegheat asupra acestuia întrucât copilul se afla în stare gravă  la ventilație artificială. În mai puțin de 30 de minute elicopterul a ajuns cu pacientul al Chișinău, reușind să-l predea medicilor din capitală pentru îngrijiri ulterioare.
La moment starea copilului este extrem de gravă, cauzată de șoc combustibil gradul III.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.