Intervenție SMURD la Florești. Un copil care a avut de suferit într-un incendiu, transportat de urgență la Chișinău

0
507
Foto: facebook/Institutul Mamei și Copilului

În noaptea de 27 aprilie în casa unei familii din satul Sârbești, raionul Florești, a izbucnit un incendiu. Flăcările au mistuit o cameră din locuință, iar o femeie în vârstă de 26 de ani împreună cu cei trei copii ai săi s-au ales cu arsuri.

Fiul mai mare al familiei, în vârstă de 10 ani, s-a ales cu arsuri pe 30% din suprafața corpului, sora acestuia de 9 ani, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Mezinul familiei, de doar 5 ani, s-a ales cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, iar mama copiilor are arsuri pe membrele superioare.

A doua zi, a avut loc o intervenție aero – medicală cu implicarea unui echipaj SMURD Iași, pentru transportarea băiatului în vârstă de 5 ani de la Florești la Chișinău. S-a constatat că copilul a suportat arsuri de gradul I, II, III pe 50%- 70% a suprafeței corpului și necesita intervenție specializată la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Minorul a fost monitorizat pe parcursul zborului de echipajul SMURD, fără  de a suporta complicații ulterioare.

Medicii și paramedicii echipajului au vegheat asupra acestuia întrucât copilul se afla în stare gravă  la ventilație artificială. În mai puțin de 30 de minute elicopterul a ajuns cu pacientul al Chișinău, reușind să-l predea medicilor din capitală pentru îngrijiri ulterioare.
La moment starea copilului este extrem de gravă, cauzată de șoc combustibil gradul III.

 

PUBLICITATE