” Tinerii trebuie încurajați să joace fotbal“ – Marcel Reșitca

0
573

Marcel Reșitca s-a născut în anul 1975, în satul Racovăț. Dorința și pasiunea pentru fotbal au făcut ca peste ani tânărul pasionat de acest joc sportiv să devină un fotbalist cu renume.

 
A fost jucător la cluburi precum Nosta(Rusia), Metalurg Zaporojie(Ucraina), FC Nicolaev(Ucraina), Zakarpatie(Ucraina), Dacia(Chișinău), MKT Araz(Azerbaijan). A obținut medaliile de bronz ale Campionatului Moldovei.
În calitate de antrenor a activat la cluburi precum FC Costuleni, FC Veris, FC Tiraspol, FC Sheriff. A câștigat cu FC Sheriff Supercupa Moldovei ediția 2015, iar cu FC Veris a obținut medaliile de bronz a campionatului Moldovei în 2014.

 

 

Cum ați început activitatea în fotbal?

Primii pași în fotbal i-am făcut în școala din sat la lecțiile de educație fizică, apoi la secția de fotbal deschisă în localitate de Ion Ciobanu, iar de aici a pornit fotbalul cel mare. În anul 1995 cu ajutorul lui Anatol Mitrofan, sportiv originar din Racovăț, am plecat la Chișinău, unde am jucat pentru echipa olimpică.

Pe lângă contractele obținute în țară, ați avut și alte contracte, unde ați mai activat?

În 2000 am avut o propunere din Rusia, am încheiat primul meu contract profesional, unde am activat un an de zile. La moment regret într-un fel sau altul că nu am rămas acolo, pentru că în Rusia existau un pic alte perspective. Din 2001 am revenit pentru un an în țară, unde am activat ca antrenor secund. Iar ulterior am avut un contract de 5 ani în Liga Națională a Ucrainei, însă am activat doar 2 ani. La moment activez ca antrenor secund la  FC Petrocub, Hâncești. Aici am fost invitat de Lilian Popescu, care este antrenor principal, iar împreună am mai activat și în alte cluburi. Împreună facem o figură foarte bună, deoarece o echipă din provincie demult nu s-a clasat pe locul 3. Aici există o speranță și o posibilitate pentru tinerii fotbaliști să meargă mai departe.

Ce mesaj ați avea pentru tinerii care doresc să facă fotbal?

Tinerii trebuie să dorească să facă fotbal, să muncească cît mai mult ca să obțină rezultatele așteptate. Foarte mult contează ca tinerii și chiar copii să fie susținuți de familie, agenți economici și de primarii din localitate, dar totuși cel mai important rol în educația copiilor îl au antrenorii, un exemplu în acest sens este și Petru Ciobanu. Datorită entuziasmului acestui antrenor, în satul Racovăț fotbalul are continuitate, iar copii antrenați de dumnealui obțin rezultate oriunde nu ar merge. În fiecare localitate există tineri cu aptitudini deosebite, acestea doar trebuie dezvoltate.

 

 

PUBLICITATE