Sesiune informativă pentru reprezentanții administrației publice locale

0
291

Reprezentanți ai administrației publice locale au participat la o sesiune informativă ce ține de aspectele practice privind încheierea exercițiului bugetar pentru anul 2017 și creșterea reală a veniturilor la bugetele locale în anul viitor. La seminarul organizat de CALM și Asociația primarilor din r.Soroca, în frunte cu președintele asociației, Serghei Cetulean, au participat primari, secretari, contabili, perceptori fiscali și ingineri cadastrali.

Atât primarii cât și inginerii cadastrali s-au arătat interesați de sistemul informațional în domeniul înregistrării și evaluării bunurilor imobile, prezentat de Alexandru Morcov, coordonatorul Centrului de Expertiză, Asistență și Instruire CALM. Despre particularitățile planificării investițiilor capitale, bugetarea pe bază de programe, balanța bugetelor locale și particulatitățile planificării împrumuturilor a vorbit experta în finanțe publice locale, Galina Colun. Primarul satului Feștelița, Ștefan Vodă, Nicolae Tudoreanu, a informat publicul despre consolidarea bazei fiscale locale, creșterea veniturilor locale și particularitățile administrării impozitelor și taxelor locale. Prezent la eveniment, președintele r.Soroca, Ghenadie Muntean a salutat ideea organizării acestor sesiuni informative.

Totodată cei prezenți au mai fost informați și despre prezentarea serviciului de suport al operatorilor mici de alimentare cu apă și sanitație a congresului a autorităților locale din Moldova. Mai multe informații citiți în Ziarul Nostru.

 

 

 

 

 

PUBLICITATE