A mers cu încredere, urmându-și visul și a devenit campion!

0
131

Fiecare din noi trecem prin această viață lăsând urme frumoase pentru viitor, iar fiecare experiență de viață, fiecare lecție pe care o învățăm este cheia spre viitor. Fiecare zi reprezintă un nou început. Există lucruri care se întâmplă doar o dată în viață și depinde de noi daca vom profita de acestea sau nu. Eroul poveștii mele este un tânăr băștinaș din orașul Drochia, născut în familia lui Boris și Valentina Ivanov, într-o familie numeroasă de șapte copii : 4 frați și 3 surori, el fiind al cincilea copil. În pofida faptului că trăim cu toții o viață agitată, plină incertitudine și griji cotidiene, familia în care a crescut Veniamin nu a dus niciodată lipsă de nimic, căci tatăl de profesie sudor și mama, au avut grijă să ofere copiilor o viață decentă și o bună educație. Astăzi Veniamin Ivanov este un tânăr de succes, care și-a urmat visul, fiind pe loc de cinste în lista campionilor la alergări, căci este perseverent și ambițios, muncind foarte mult pentru a atinge acest rezultat de performanță. Este un exemplu demn de urmat pentru mulți tineri și un model de curaj și dedicație, despre care vă îndemn să aflați cu lux de amănunte în interviul ce urmează.

  • Veniamin, mă bucur enorm, că ai atins acest succes irevocabil, devenind campion în alergări la distanță, dar, ca în orice poveste de succes, aș vrea să ne mărturisești câte ceva despre tine. Unde ai făcut studiile?
  • După absolvirea IP Gimnaziul nr. 2 și IP LT „B.P.Hasdeu” din or. Drochia, am plecat la Universitatea de Sport din Chișinău (USEFS), facultatea de Kinetoterapie și Terapie ocupațională, absolvind în anul 2022.
  • Este indiscutabil faptul, că fiecare din noi își dorește să se afirme într-un domeniu anume, având în adâncul sufletului un vis. Ce pasiune ai avut de mic copil? Care a fost visul tău?
  • Cred ca prima mea pasiune a fost fotbalul. Îmi plăcea mult să joc fotbal la scoală, cu colegii, în curtea unde locuiam, peste tot unde era posibil. Visam de mic să ajung un sportiv de performanță și la sigur mi-am dorit de profesie să fiu pompier, unde poți demonstra tărie de caracter, voință, curaj și devotament.
  • De unde vine pasiunea față de sport? Ce persoane te-au motivat să alegi anume acest domeniu?
  • Pasiunea față de sport vine din copilărie, din clasa a doua, când am început a practica fotbalul, fiind motivat de prietenii mai mari care practicau sportul și duceau un mod de viață sănătos.
  • Ai fost antrenat în competiții sportive și în anii de școală?
  • În anii de școală am participat la diverse competiții sportive, cu toate că nu am beneficiat de antrenamente și pregătiri speciale la atletism. Alergam și eu cum puteam, având ceva rezistență, deoarece practicam des fotbalul. Participam la alergările de toamnă, organizate de secția Tineret și Sport în cadrul Direcției Educație și la competițiile de alergare pe stadionul central din oraș. La distantele scurte alergam distanta de 2000m (2km), demonstrând rezultate bune, grație rezistenței și abilității de a lupta până la urmă, ce veneau de la fotbal, cel mai probabil.
  • Cum ai devenit membru al comunității de alergători din Moldova?
  • Membru am devenit deja când am ajuns la Universitate. Având prieteni și cunoștințe din lumea atletismului, am îndrăgit alergările matinale, la care eram invitat de prietenii amatori ai acestui gen de sport. Am început să practic antrenamente zilnice, alergări de la 5-12 km și am intrat în comunitatea de alergători din Moldova, care practicau antrenamentele și alergau mereu în parcuri. Astfel am devenit și eu membru al acestui faimos grup numeros.
  • Ai fost recent participant în cadrul semimaratonului din Galați. Cum ai ajuns la acest maraton? Ai participat și la alte ediții?
  • Da, așa este. Am ajuns la acest semimaraton prin anunțul lansat pe pagina de facebook. M-am înregistrat și am luat parte la competiție. Semimaratonul Galati a fost anul acesta la cea de-a X-a ediție, dar eu am participat în premieră, fiind una de succes. M-am pregătit foarte mult de această cursă, am avut 2 luni de antrenamente intensive și regulate.
  • Câte persoane au participat în cadrul semimaratonului și la ce distanțe?
  • In cadrul semimaratonului Galati 2023 au participat circa 1300 de persoane (copii și adulți), pe distanțele de 400 m – copii, 3km – cursa populara,10 km – cros si Semimaraton – 21 km. Fiecare participant și-a ales distanta, în dependență de pregătirea și abilitățile fizice.
  • Ce istorii de succes ne poți împărtăși, sau în cadrul căror competiții sportive ai mai participat?
  • Am un background destul de bogat și multe competiții înregistrate în palmaresul succeselor. Am participat în municipiul Chișinău la distanta de semimaraton în 2021, plasându-mă pe locul 4 pe absolut, ceea ce a fost un rezultat destul de bun. La fel la Campionatul Moldovei pe pista distanța de 5000 m a fost un debut frumos, la care am finisat în top 5. La competițiile pe trail (teren accidentat) la cros Fetești, România, am câștigat locul 1, la „Dragonul de Aur”, cros 14 km – locul II și multe alte curse frumoase și bogate în amintiri memorabile. Am participat cu succes în cadrul Maratonului București, Stafeta Relay 42 km.
  • Este primul tău succes la Semimaratonul Galați? Ce emoții ai avut?
  • Nu este primul succes, daca vorbim de locuri de frunte pe podium, dar la nivel internațional este desigur un prim succes și am avut emoții de nedescris, bucurie, împlinire sufletească, aplauze și aprecieri.
  • Ce personalități din lumea sportului te motivează să obții noi succese?
  • Mă motivează mult maratonistul Eliud Chipchoge, o personalitate notorie în lumea sportului, modest, dar ambițios, care are o fraza fenomenala: „Nimic nu-i imposibil atât timp cât lupți pentru visul și scopurile tale”.
  • Care este motto-ul tău în viață?
  • Motto-ul meu în viață este: „Niciodată nu renunța!”
    Tipul meu de sport este asa un job, sa zicem, unde trebuie să lupți pâna la trecerea liniei de finiș, deși pe parcursul cursei te lupți cu tine însuti, cu gândurile și eul tău, care mereu te provoacă să renunți, de aia trebuie sa fii tare, să fii pregătit moral, psihologic, nu doar fizic.
  • Ce mesaj ai vrea să adresezi tinerilor?
  • Aș veni cu un îndemn pentru tineri de a practica sportul, indiferent de gen, deoarece pentru a avea un corp sănătos și bine funcțional, e nevoie de mișcare. Cu părere de rău tinerii în ziua de azi sunt prea pasivi față de sport, axați preponderent pe tehnologii, pe rețele sociale și net. Nu necesită mare efort să petreci o oră de mișcare, de plimbare sau mers în aer liber pentru sănătate.
  • Ce este în opinia ta cheia succesului?
  • Cheia succesului meu este disciplina, perseverența, munca dedicată și antrenamentele zilnice, efortul maxim, grație cărora am devenit ceea ce sunt și unde am ajuns astăzi. Am ținut cu mândrie drapelul țării mele iubite Moldova pe podium, reușind să fiu nr.1. Sunt mândru că sunt drochian și îmi doresc sa fiu acea sursă de motivație pentru tinerii drochieni și nu numai, pledând pentru un viitor frumos și o generație sănătoasă.
  • Mulțumesc mult și baftă în noile competiții, pentru întregirea imaginii sportului drochian!
    Pentru conformitate: Ala BUGAI
PUBLICITATE