Program de formare profesională destinat cadrelor didactice din învățământul gimnazial

0
63

Programul de formare profesională cu tematica ,,Organismul uman și sănătatea”, destinat cadrelor didactice din învățământul gimnazial, a fost lansat de către Ministerul Educației și Cercetării.

Prima etapă a programului, desfășurată în perioada 3-4 noiembrie, a inclus sesiuni de pregătire pentru mai mult de 70 de formatori locali – cadre didactice care predau disciplina Biologie și specialiști din cadrul OLSDÎ. Aceste sesiuni vor continua pe tot parcursul lunii noiembrie, în scopul formării profesorilor de biologie la nivel local.

Finalitatea activității este de a eficientiza procesul de predare-învățare-evaluare la subiectele ce țin de sănătate, de a promova modul sănătos de viață în rândul adolescenților, de a aborda problemele cu care se confruntă generația actuală de elevi și de a conștientiza importanța menținerii sănătății proprii și a celor din jur.

Programul se înscrie în șirul de activități planificate în baza Memorandumului de colaborare între Ministerul Educației și Cercetării și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Republica Moldova.

PUBLICITATE