S-a stabilit cea mai probabilă cauză a incendiului în care a murit copilul de 2 ani

0
159

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului în care au avut de suferit doi minori pe data de 23 februarie într-o casă de locuit din localitatea Gribova, raionul Drochia. În urma cercetării statice și dinamice efectuate la fața locului s-a ajuns la concluzia că cel mai probabil incendiul a avut loc în urma încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei.

Specialiștii au stabilit că a avut loc lăsarea sobei cu acumulare  de căldură în stare de funcționare în supravegherea copiilor, fapt ce a dus la producere arderii și răspândirea acesteia.

În urma incendiului doi minori cu vârstele de 2 ani și 11 ani au avut de suferit. Băiatul în vârstă de doi ani a decedat, iar băiatul în vârstă de 11 ani s-a ales cu arsuri de gradul I pe față și mâini. Cazul este în continuare investigat de organele de drept. În acest context IGSU îndeamnă oamenii să nu lase minorii de unii singuri cu focul pornit în sobă.

Mai mult, pompierii recomandă ca exploatarea surselor de încălzire să fie efectuată sub supravegherea strictă a maturilor pentru a evita producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, în Republica Moldova au avut loc 310 incendii în care au decedat 32 persoane, inclusiv 1 minor. 

PUBLICITATE