Polițista care inspiră

0
87

Femeile din Poliţie, indiferent de funcţia pe care o deţin, au drepturi şi responsabilităţi egale cu bărbaţii și înfruntă orice situație privind ferm înainte, iar ingredientul principal este încrederea în propriile forțe și capacități. Pentru unii a fi polițist este un vis, pentru alții o simplă profesie, pentru Elena Oprea din Florești este un destin.

Elena Oprea deține gradul special de comisar și este Ofițer Superior al Serviciului Statistic al Inspectoratului de Poliție Florești. Are în spate 27 de ani de activitate în Poliție, însă niciodată nu a regretat alegerea făcută.

„Mereu am admirat persoanele cu epoleți, afirmă doamna polițistă. Povestea mea a început în anul 1993, atunci când soțul meu a primit gradul de locotenent și a fost înrolat în Centrul de Instruire Militara obligatorie din or. Florești. Fiul nostru a crescut pe platou, alături de ostași, cu mamă și tată militari. A fi militar este o onoare! Activând în diferite funcții de subofițer, am ales să dedic totodată mai mult timp familiei și să-mi susțin soțul pentru o carieră de succes.

Din 2008 am îmbrăcat epoleții de ofițer și am uitat ce este cuvântul acasă. M-am dedicat întru totul funcției.” Munca Elenei nu presupune situție de risc, rețineri, descoperiri, opunere de rezistență… Activitatea sa zilnica este legată de evidențe, analize, informații și introducere în sistemele automatizate ale MAI a tuturor dosarelor penale și contravenționale, ceea ce reprezintă o importanță și responsabilitate enormă, deoarece serviciul în care activează este creierul Inspectoratului, ce redă activitatea  fiecărui angajat.

„Îmi iubesc profesia și serviciul în care activez, spune cu entuziasm doamna Elena. Nu pot face lucrurile pe jumătate, motiv de care sunt mândră. La serviciu am posibilitatea de a-mi împărtăși experiența cu cei ce sunt la început de cale. Pot afirma cu certitudine că pentru mine a fi polițist e o vocație, este credință și devotament pentru țară. Încă de acasă am învățat că succesul este al luptătorilor, nu al visătorilor. Cred sincer că femeile își găsesc locul și rolul în Poliție. Muncesc, dar şi iubesc ceea ce fac, căci să munceşti cu dragoste înseamnă să pui în toate lucrurile pe care le faci o fărâmă din sufletul tău.”

Creşterea participării femeilor în Poliţie este un obiectiv important prevăzut de Strategia de dezvoltare a Poliţiei, astfel, încurajând femeile pentru a completa rândurile Inspectoratului General al Poliţiei, în care la moment activează 1600 de femei polițiste.

PUBLICITATE