O hartă imensă de piatră va fi construită la Petreni

0
566
Valeriu Tizu, primar comuna Petreni, rl. Drochia

Deja sunt la al patrulea mandat şi am proiecte la activ care se desfăşoară din an în an. Am reuşit în acest an să construim un drum asfaltat, valoarea totală a drumului fiind de 3,73 milioane lei. Banii au fost alocaţi de către IFAD VI „Consiliul raional Drochia şi primăria Petreni, agenţi economici din teritoriu.

Am reuşit să înregistrăm un grup de acţiuni locale GAL „Valea Cuboltei” din care fac parte zece primării şi care au reuşit deja să implementeze diferite proiecte în diverse domenii. Deja s-au determinat câştigătorii celui de-al treilea apel, iar în total au fost valorificaţi cca un milion de lei. În proces de lucru este harta de piatră a localităţii. Lucrarea cu dimensiunile de 3 metri înălţime şi 45 metri lăţime va fi instalată în parcul central din sat. Mai multe lucruri am reuşit şi în celălalt sat din comună – Popeştii Noi. S-a reparat podul de la intrare în sat, graţie finanţării de către Consiliul Raional Drochia. Am reuşit să amenajăm şi intrarea în satul Petreni.

Am creat un consiliu local al tinerilor, care este foarte activ. Acum şi drumul ce duce spre şcoală şi piaţă are trotuar. Deja al patrulea an ne gândim şi la securitatea pietonilor. Sătenii sunt activi şi simt susţinerea lor.

PUBLICITATE