La Dondușeni se luptă cu traficul de ființe umane

0
192

În contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”, la Dondușeni, s-a desfăşurat acțiunea „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”. Campania naţională are loc în perioada 19 – 25 octombrie.

Sensibilizarea publicului larg despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane  reprezintă scopul primordial al campaniei. Numărul victimelor identificate – cetățeni ai Republicii Moldova, demonstrează an de an cât este importantă informarea continuă a publicului larg despre existența acestui flagel și modul în care acesta poate fi prevenit.

Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane” în raionul  Dondușeni a debutat prin desfășurarea unui flashmob organizat de către echipa Direcției asistență socială și protecție a familiei Dondușeni, echipa Inspectoratului de Poliție Dondușeni și Biroul de Probațiune Dondușeni, în Piața centrală a orașului. În cadrul evenimentului reprezentanții, au menționat despre importanța evenimentului și activităților care se vor desfășura în perioada campaniei, activitatea pe care o desfășoară instituțiile pentru prevenirea și combaterea TFU, precum și măsurile pe care fiecare cetățean le poate întreprinde pentru a nu fi victima acestei infracțiuni. La finalul evenimentului, participanții au distribuit trecătorilor materiale informative utile.

PUBLICITATE