Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a vizitat satele Băhrinești și Ghindești, pentru a vedea cum se desfășoară secerișul

0
476

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a efectuat recent, o vizită de lucru în raionul Florești pentru a observa cum se desfășoară campania de recoltare a culturilor cerealiere de grupa I.

Ministrul s-a deplasat în localitățile Băhrinești și Ghindești, unde agricultorii au demarat secerișul.

În discuții cu oficialul, producătorii agricoli au vorbit despre suprafețele însămânțate cu culturi de toamnă în anul agricol 2019 – 2020, impactul secetei și înghețurile de primăvară, precum și i-au prezentat suprafețele agricole unde au demarat recoltarea.

În același context, ministrul Ion Perju a vorbit despre situația din întreaga țară, precizând că: „Săptămâna trecută am vizitat câteva localități din raionul Basarabeasca. În sudul țării seceta a afectat terenurile agricole în proporție de 80%, roada va fi mult mai mică comparativ cu anul trecut, iar după cele observate în nordul Moldovei, situația este îmbucurătoare și optimistă. În acest an vom avea o recoltă medie de grâu pe țară de circa 2 tone per ha”.

În anul agricol 2019 – 2020 au fost însămânțate cu culturi de toamnă circa 400 mii ha, seceta și înghețurile de primăvară afectând circa 215 mii ha: în proporție de 25% în Nord și până la 60-80% în Centru și Sud.

PUBLICITATE