Fiecare face cum îl trăsneşte prin cap!

0
33
  • Sunt agricultor din talpă. Îmi trag seva din pământ. Pământul îmi ţine de foame şi sete. Muncesc la pământ şi nu ezit să-i îndemn pe toţi să nu uite de origini, să nu se lase de pământ, că doar el are menirea de a ne ţine pe picioare. Cad civilizaţii, se dărâmă sisteme, se prefac în pulbere munţi. Dar ţărâna va fi veşnică. E o pulbere care are greutate. Are discernământ.
    Stau cu picioarele pe pământ, mă uit real la tot ce se face şi nu-mi pot ascunde, totuşi, incertitudinea. Ce se face, oameni buni? Strig la ceruri, nu mă prinde somnul. Am şi eu copii, sunt bunic. Unde ne ducem, OAMENI BUNI! Sunt îngrijorat la culme de faptul că nu se folosesc raţional erbicidele, îngrăşămintele minerale. Fiecare procură chimicale şi ce îl trăsneşte prin cap prin magazinele specializate, în piaţă, apoi le utilizează, la fel cum îi trăsneşte prin cap. Iar toate aceastea se reflectă asupra sănătăţii noastre, asupra sănătăţii copiilor. Parcă ne străduim să dăm copiilor ce avem mai bun, dar, în consecinţă, ce se face??? Toate chimicalele, utilizate incorect, îşi au efectul, ca şi medicamentele!
    Eu văd doar o ieşire din situaţie – ca guvernarea să se întoarcă cu faţa spre noi, agricultorii. Căci la noi, în Republica Moldova, se face o agricultură spontană. Fiecare face ce vrea şi cum îl trăsneşte prin cap!

Alexei Spoială, agronom, satul Cureşniţa

PUBLICITATE