Meseria-i lucru mare

0
133
  • Fiecare om are un vis când e copil şi creşte mare de a deveni cineva în viaţă,cât despre mine nici nu visam să devin bibliotecar, s-a primit spontan. Eram într-o excursie în oraşul Soroca, în 2008, an în care am finalizat studiile gimnaziale. Nu eram decisă ce meserie să-mi aleg, întâmplător sau nu, mergând pe stradă, am văzut Colegiul de Arte care pe atunci doar aşa se numea. Mi-am zis: ,,Ia să-mi încerc norocul la acest colegiu…”
    Din toate profesiile care erau mi s-a părut mai aproape de suflet cea legată de carte ,,Biblioteconomie şi Asistenţă Informaţională”, deoarece eram pasionată de lectură. Deci acesta a fost şi imboldul care m-a adus aici unde sunt – la bibliotecă.
    Dragostea faţă de lectură m-a ajutat pas cu pas să însușesc cu drag această profesie de – BIBLIOTECAR.
    Am absolvit cu succes colegiul în anul 2012, an în care am fost angajată şi în câmpul muncii.
    Locul meu de muncă despre care pot spune că îmi este şi ca o a doua casă a devenit Biblioteca pentru copii „Steliana Grama”, unde activez în calitate de bibliotecar deja de 8 ani. Pe parcursul timpului de încadrare la locul de muncă am avut marele noroc să o cunosc pe colega de lucru Maria Purice, o doamnă deosebită, înzestrată cu hărnicie şi devotament, căci în tot ce face depune suflet, muncă şi efort. Doamna Maria pentru mine a fost şi este un exemplu demn de urmat care m-a ajutat şi ghidat în toate activităţile organizate împreună.

Aici mă regăsesc, printre miile de cărţi, copii frumoşi, oameni inteligenţi care îmi sunt o călăuză pentru a deveni un om de succes.

Nadejda Borozan, bibliotecară, filiala pentru copii “Steliana Grama” din municipiul Soroca.

PUBLICITATE