Începând cu ziua de azi, purtarea măștilor este obligatorie și în spații publice deschise

0
482

Purtarea măştilor de protecție devine obligatorie în spaţiile publice deschise, începând cu ziua de azi, 15 iunie, scrie publika.md. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

  • Îndemn toţi cetăţenii să procure aceste măşti şi să poarte atunci când sunteţi în spaţiul public… Fiecare dintre noi, atunci când ieşim în spaţiul public trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. Statul va reacționa dur dacă nu vă veți conforma, – a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai precizat că deși nu este declarată stare de urgență, organele de stat revin la acel regim 24/24, intervenție promptă în spațiul public. Deaceea, începând de azi, organele de forţă vor cutreiera străzile, pentru a se asigura că cetăţenii poartă măşti de protecție şi păstrează distanţa socială. În arsenalul poliției sunt acele amenzi mari și sancțiuni pe care le vor aplica în cazul în care cetățenii nu se vor conforma.

Cum utilizăm corect masca?

Utilizarea și eliminarea corespunzătoare a măștii reprezintă una din măsurile eficiente pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

În acest sens trebuie respectați următorii pași:

  • Să aplicați corect masca respectând instrucțiunile
  • În timpul utilizării, trebuie să evitați atingerea măștii
  • să îndepărtați masca folosind tehnica adecvată (nu atingeți partea din față, ci îndepărtați snururile din spate), acțiune urmată de spălarea imediată a mâinilor cu apă și săpun;
  • să nu reutilizați măștile de unică folosință.
PUBLICITATE