Cartea vine acasă

0
118

Biblioteca publică Bădiceni a lansat un nou serviciu de livrare a cărților la domiciliu, pentru cei mai pasionați cititori.

Dat fiind faptul că în situația în care ne aflăm, suntem nevoiți să luam măsuri pentru a ne proteja, una din ele este și livrarea cărților la domiciliu. Am implementat serviciul pentru utilizatorii fideli ai bibliotecii noastre, cei care iubesc cărțile!

Pe parcursul carantinei, 20 de beneficiari ai Instituției Publice Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Vârstnice, Azilul ”ACASĂ” din Comuna Bădiceni și-au petrecut timpul liber implicându-se în proiectul ”Lecturi frumoase” la inițiativa Bibliotecii Publice din localitate. Majoritatea beneficiarilor își doreau să-și petreacă timpul pe care îl au la dispoziție cu ceva interesant, dar și util pentru ei. Unii beneficiari vizitau Biblioteca în scop de a împrumuta cărți pe care să le citească, astfel să învețe ceva util.

Luând în considerație situația complicată din această primăvară, Biblioteca a venit în întâmpinarea cititorilor, organizând Serviciul Modern prin care, împreună cu ei citim cărți, apoi discutăm despre mesajul acestora, comparându-le astfel cu situațiile reale din viață. În așa mod, cititorii ajungeau să discute între ei despre viața lor, prin ce greutăți au trecut fiecare, dar și alte amintiri frumoase se depănau cu entuziasm și zâmbete.

Ciuprina Raisa spune că ”Grație inițiativei doamnei bibliotecare pot să spun că s-a făcut ceva util: învățăm lucruri frumoase, pentru că toată viața noastră este învățare, dar și ne simțim bine amintindu-ne de fapte plăcute, așa ne cunoaștem unul pe altul, mă refer la colegii noștri din Centru.” În urma acestui serviciu beneficiarii au rămas mulțumiți, dar și entuziasmați sufletește. În concluzie, ne bucurăm că serviciile bibliotecii au un impact pozitiv pentru persoanele de vârsta a treia implicate în activități.

Paveliuc Ana, bibliotecară.

PUBLICITATE