Focar de Covid-19 la Centru de plasament pentru persoane cu dizabilități mintale din Bădiceni

0
661

Un focar COVID-19 a fost înregistrat în satul Bădiceni, Soroca, în Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități mintale, unde au fost înregistrate 4 cazuri de Covid -19. Trei cazuri sunt din rândul angajaților, iar un caz din rândul beneficiarilor. Din aceste 4 persoane, două se află în tratament la domiciliu, o persoană este internată în SR Soroca și alta este spitalizată în Spitalul de Psihiatrie din Bălți.

 Potrivit ministrei sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, în izolatorul centrului de plasament sunt 13 persoane, care sunt sub supraveghere medicală. Aici au fost prelevate 100 de probe, de la 96 de beneficiari și patru angajați ai instituției. În total în instituție sunt 382 de beneficiari și 214 angajați.

În același timp, în cadrul centrului au fost întreprinse mai multe măsuri de sănătate publică: triajul riguros al beneficiarilor și angajaților prin termometrie, la depistarea semnelor catarale, plasarea persoanelor suspecte/beneficiarilor în izolatorul instituției,  stabilirea contacților din rândul beneficiarilor și angajaților, cu asigurarea monitorizării stării de sănătate, intensificarea regimului de igienizare și dezinfectare a încăperilor, limitarea accesului în grupe, etc.

 Pe parcursul zilei de astăzi, 11 mai, în țară s-au înregistrat 68 de cazuri noi de îmbolnăvire. Șapte oameni au decedat, astfel, numărul deceselor ajunge la 176. Iar cifra persoanelor tratate se ridică la 1980.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 4 995 cazuri.

PUBLICITATE