Ceaşca cu ceai şi lalelele

0
90

Adelina Porcesco, bibliotecar principal, Biblioteca publică raională „Iulian Filip”, oraşul Drochia:
-Cine a zis că frumuseţea va salva lumea a avut perfectă dreptate. Consider că frumuseţe este tot ceea ce ne înconjoară, cărţile, copiii, părinţii, soarele, cerul, florile, posibilitatea de a comunica cu oameni dragi sufletului…. De multe ori ne întrebăm ce este fericirea? Oare nu-i frumuseţea care ne înconjoară?
De când stăm în case m-am învăţat să găsesc note de fericire în tot ceea ce fac. Am pregătit un prânz gustos şi ai casei au mâncat cu poftă, mi-a înflorit un ghiveci pe pervazul geamului, mi-a zâmbit dulce copilul şi mi s-a cuibărit în braţe, cu toate că nu mai este mic deja…
Chiar şi stând acasă mă strădui să promovez cartea şi lectura prin intermediul reţelelor de socializare. Am şi un mesaj pentru toţi: recent biblioteca noastră şi-a completat fondul cu o colecţie nouă de cărţi. Mi-am selectat câteva („Daniele Steel”, „Caietul cu nume pierdut”, „Iubiri de poveste” şi nu numai), pe care le-am citit recent, le-am public pe facebook, recomandându-le utilizatorilor şi prietenilor mei. Îmi mai place să public citate despre beneficiul lecturii în viaţa noastră de toate zilele….
Ce ţine de hobby, acum brodez o cusătură în biser (foto). Îmi pare simbolic ansamblul de obiecte zugrăvite pe care brodez – o carte deschisă, trei lalele, o ceaşcă cu ceai…. O adevărată frumuseţe care va salva lumea! Voi ce ziceţi?
Eu cred – frumuseţea ne va salva de pandemie.
Elena Tirdea

PUBLICITATE