ACASĂ LA GRIGORE VIERU

0
378

În satul de baștină al poetului Grigore Vieru a avut loc Festivalul Internațional de Creație cu genericul ”Acasă la Grigore Vieru”, ediția a V-a, 2020, organizat de Direcţia de Învățământ Briceni cu susținerea Consiliului Raional Briceni, în parteneriat cu Primăria Pererîta.

Ograda casei lui Grigore Vieru a fost inundată de oaspeți. La bustul poetului au depus flori președintele raionului Briceni Lupașco Vitalii, vicepreşedinţii raionului Pavaloi Dorin şi Dobuleac Arcadie, şeful Direcției de Învățământ Ştirbu Vitalie, primarul satului Pererîta Ciobanu Anatolie şi toți cei care cu respect față de poet şi azi sunt alături.

La activitate au participat manageri, cadre didactice, elevi din instituțiile din raionul Briceni, interpreți de muzică ușoară și oaspeți din instituțiile de învățământ din România. Postolachi Vasile, profesor la școala din Rădăuți spune că a avut parte de ”o zi de neuitat alături de oameni minunați! O adevărată reîncărcare a bateriilor sufletești! Vă mulțumesc din suflet, frații mei basarabeni pentru toată mărinimia voastră!”.

Sursa: Direcţia de Învățământ Briceni

PUBLICITATE