Pentru prima dată în Soroca a fost oficiată slujba de Crăciun, stil nou la biserică

0
927

Mulți soroceni sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului. Pentru prima dată la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” a fost oficiată slujba specială de Crăciun, stil nou. Biserica a fost plină de credincioși. Părintele paroh, Sorin Huluță a amintit că Nașterea Mântuitorului ne vorbește despre cel mai important eveniment al tuturor timpurilor, care s-a întâmplat  acum mai bine de două milenii și a pus bazele creștinismului.

A fost o slujbă care a adus în suflete pace și bucurie divină. Preotul le-a urat tuturor Crăciun Fericit, dorindu-le să se bucure cu bucuria pe care au avut-o păstorii în Betleelm și Magii când au fost în apropierea Pruncului Iisus. Slujba s-a încheiat cu un recital de colinde, susținut de grupul vocal de enoriași al parohiei, grup fondat recent. Copiii prezenți la Sfânta Slujbă au primit daruri de la Moș Crăciun. A împărțit darurile părintele Sorin.

Cu lumina sărbătorii pe față, mai  mulți credincioși și-au exprimat bucuria pentru că azi s-a săvârșit această slujbă de Crăciun.

   Valentina Jambă: „Familia noastră de ani buni serbează Crăciunul, stil nou. În anii trecuți îmi doream să încep sărbătoarea la biserică, dar la noi încă nimeni nu îndrăznea să oficieze o slujbă de Crăciun pe 25 decembrie. Iată că în acest an s-a săvârșit minunea. După sfânta slujbă de la Biserică mergem acasă și vom sta împreună cu copiii și nepoții la masa de sărbătoare. Îi vom aștepta cu drag și pe acești frumoși colindători, care ne-au promis că vor veni să ne colinde.”

Viorica Melnic-Bejan: „Și familia noastră serbează Crăciunul pe 25 decembrie. Sunt fericită că astăzi am putut să asist la această slujbă frumoasă. Dar cei mai fericiți sunt copiii mei, care au primit daruri de la Moș Crăciun, aici în Sfânta Biserică. Crăciun Fericit, la toată lumea!”

                                                             Nina Neculce

PUBLICITATE