TEATRUL ”VENIAMIN APOSTOL” LA ANIVERSARE

0
344

Prietenii Teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca s-au întâlnit la Serata Aniversară a Teatrului, cu prilejul celor 10 ani de la fondare. La teatru, cei prezenți, au avut parte de două ore de suflet,  au urmărit secvențe din spectacole, au revăzut actorii trecând în revistă cronologia evenimentelor care au precedat aniversarea.

La 19 noiembrie 2009, Consiliul Raional Soroca adoptă cu vot unanim al celor 31 de consilieri istorica decizie cu numărul 20/8 cu privire la înființarea Teatrului „Veniamin Apostol”. În cei 10 ani de activitate teatrul din Soroca a montat 18 spectacole, cele mai reprezentative rămânând „Cântec de leagăn pentru bunici” și cel jucat de Studioul „Cortina” – „În cătușele Siberiei”. Totodată, de-a lungul timpului au avut loc și numeroase activități culturale de răsunet.

La serata aniversară au fost prezenți oaspeți din țară și de peste hotare, printre aceștia a fost compozitorul Rinat Kurmașev, care are o frumoasă colaborare  cu Teatrul „Veniamin Apostol” și interpretul de operă Artemy Nagy, venit din Milano, care a menționat: „Acest teatru poartă un rol inovator, combinând diferite forme de artă. Cu bucurie sper la o colaborare rodnică”. La aniversarea teatrului au participat și  studiourile „Cortina” ,  „Bravo Star”,  alături cant-autorul Anatol Rudei, autorul imnului teatrului – „Actorul”, pe versuri de Petre Popa.

Sincere urări a rostit Dl. Veaceslav Rusnac, Președintele Raionului Soroca, prezent la festivitate, dimpreună cu dna Lilia Pilipețchi, primarul mun. Soroca. În cadrul seratei, au venit cu felicitări mai mulți prieteni ai teatrului, dorindu-i echipei și directorului teatrului, domnului Petre Popa să-și păstreze entuziasmul. Atât directorul teatrului, cât și studioul de teatru „Cortina”, pe care îl conduce, s-au învrednicit de diploma Președintelui Raionului. Urări frumoase au fost rostite și de dna Angela Mușenco, șefa Direcției Învățământ Soroca, de reprezentantul Secției Culdură și Turism, din partea Școlii de Arte ”E. Coca ” și de reprezentanții mass-mediei locale. Un cadou aparte a venit din partea dnei Ecaterina Martâniuc, soția ex-președintelui raionului Soroca, susținătorul fondării teatrului sorocean.

PUBLICITATE