Dorul Olgăi cusut pe pânză

0
863

De peste 20 de ani, asemeni unei eroine din poveste, când liniștea nocturnă se îmbină cu melodia clasică preferată, Olga Comarschi din mun. Soroca își coase dorul pe pânză.

S-au adunat atâtea lucrări, încât locuința ei pare un muzeu al artei, toată fiind împodobită cu broderii, metru cu metru, de sus până jos: peisaje în goblen, icoane din biser, mozaic, împletituri – numeroase compoziții artizanale executate în peste 12 tehnici de lucru. Găsește materiale obișnuite care, la prima vedere, nu ar atrage atenția nimănui și le transformă în adevărate creații originale.

”Poate că nu trebuia să devin jurist, mi-ar fi plăcut să fiu un designer” spune doamna Olga care a activat, decenii la rând, în domeniul juridic.

Arta ei nu poate fi văzută pe la târguri, nici pe internet, căci nu lucrează pentru vânzări sau premii, e o formă în care-și exteriorizează trăirile sufletești și dragostea pentru ființele dragi din prezent sau trecut. În plină vară, e cu gândul la unicul nepot, care va veni tocmai din Austria. Îl așteaptă cu drag, împreună cu soțul Alexandru, un om deosebit de talentat la sculptat în lemn.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE