Primăvara și femeia, elogiate în cadrul decadei mărțișorului drochian

0
243

Festivalul Național de muzică și dans ”Mărțișor-2019” a adus în dar publicului drochian diverse evenimente, concerte și spectacole, pentru toate vârstele și preferințele și, desigur, pentru doamne și domnișoare.

În acest context, la 3 martie, Casa raională de cultură, a găzduit un fascinant spectacol muzical, susținut de colectivele artistice din oraș: ansamblul de dansuri populare ”Izvoraș”, conducător Valentina Cocitov; ansamblul de bărbați, casa centrală de cultură Drochia; ansamblul folcloric ”Busuioc”, conducător artistic Galina Pavalenco; ”Academia Micilor Vedete”, condus de Cristina Țurcanu și Studioul Muzical ”Viva Studio+”, ghidat de Vasile Rusu. Publicul drochian s-a delectat cu cele mai alese piese muzicale și neîntrecutele dansuri populare, prezentate cu mult suflet și talent de colectivele artistice.

Dispoziția de sărbătoare a fost la ea acasă și în ziua de 5 martie, la spectacolul muzical-dramatic ”O dulce femeie, cu chip de zeie…”, care a adunat lume bună și frumoasă în sala de concert a casei centrale de cultură din oraș. Spectatorii au admirat jocul actoricesc, condimentat cu o doză ușoară de umor, prezentat de Teatrul muzical-dramatic ”Cupidon”. În cadrul spectacolului, au audiat cu plăcere cele mai alese melodii, dedicate doamnelor, în interpretarea Formației de muzică ușoară ”Noi, dar și cei mai tineri soliști  ai studioului ”Viva Studio+”.

De succes s-a bucurat și ansamblul ”Sudarușca”, la concertul de omagiere a sărbătorilor de primăvară în satele Maramonovca și Șalvirii Vechi, fiind primiți cu multă căldură și sete nedescrisă de frumos. Sătenii au admirat cu plăcere programul muzical cu melodii, ce le-au atins struna sufletului și au creat o  bună dispoziție tuturor.

Un spectacol muzical de excepție a inundat de ovații sala Casei raionale de cultură din orașul Drochia, în ziua de 6 martie, la evoluarea în premieră a ansamblului etnofolcloric ”Plăieșii” din municipiul Chișinău, conducător artistic Nicolae Gribincea, un neîntrecut rapsod al cântecului popular. Ansamblul ”Plăieșii” a lăsat în inima  publicului drochian cele mai tari emoții și clipe memorabile, prin  repertoriul inedit de melodii autentice din diferite zone ale republicii, dar și piese din zona Nordului. Decada Mărțișorului s-a finisat cu spectacolul muzical, prezentat de Folk Band-ul ”Art Soyuz”. La evenimentele consacrate Mărțișorului, a fost prezent și președintele raionului Drochia, Ion Dascal, care a mulțumit colectivelor pentru implicare și pentru clipele de neuitat dăruite drochienilor.

Primăvara a adus vertiginos în inimile spectatorilor drochieni o încărcătură imensă de emoții pozitive, de clipe frumoase, ce le-a răscolit sufletul, pentru a vesti o nouă primăvară, un nou început, marcat de cea mai frumoasă sărbătoare a renașterii – Mărțișor 2019.

 

PUBLICITATE