Voie bună şi bucate alese în această duminică la Chetrosu și Țaul

0
364

Duminică, 7 octombrie, doritorii pot pretrece o zi de neuitat cu muzică, bucate tradiționale și dispoziție frumoasă la două festivaluri, care vor avea loc în raioanele Dondușeni și Drochia.

Festivalului Național „Satule, mândră grădină”, desfășurat în satul Chetrosu, raionul Drochia, va aștepta oaspeții la cea de-a doua ediție a festivalului la ora 11.00 pe stadionul din localitate. Cei prezenți vor putea vedea tradiții lăsate cu sfințenie din străbuni, meșterii populari cu expoziții inedite: obiecte din ceramică, păpuși din paie, covoare moldovenești, costume naționale și multe alte obiecte valoroase care vor întregi atmosfera festivalului.

  • Prin organizarea acestui festival ne dorim să arătăm tradiţia vie, a culturii a obiceiului lăsat de la strămoşi şi să invităm satele vecine să vedem cultura lor, spune Ion Prodan, primarul satului Chetrosu.
    Festivalul cultural-gastronomic “Gustul Nordului”  va ademeni prin aroma bucatelor tradiționale, localnicii, dar și oaspeții. Aici va fi prezentată expoziția localităților “Satul meu-ograda mea” și atelierul de pregătire a bucatelor “Ceaunul fierbinte”. Cei prezenți vor mai avea parte de un program artistic cu evoluarea colectivelor din raion, dar și invitații speciali Igor Cuciuc și Adriana Ochișanu.
  • La Festivalul cultural-gastronomic “Gustul Nordului” sunt așteptați toți doritorii de la mic la mare. Sperăm să petrecem o duminică frumoasă, cu bucate gustoase și multă voie bună,  menționează primarul localității Mitrică Andronii.
PUBLICITATE