Soroca se pregăteşte pentru cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național al Mărului

0
374

La data de 23 septembrie la Soroca va avea loc Festivalul Național al Mărului. Cea dea VIII-a ediție a festivalului promite evenimente frumoase și activități diverse. În acest context, astăzi a avut loc o ședință, unde persoanele responsabile de organizarea festivalului  au discutat planul de activități și detaliile cu privire la momentele organizatorice. Cei prezenți la ședință s-au dat cu părerea referitor la  amenajarea terenului din preajma cetății unde va avea loc festivalul,  totodată fiind stabilit traseul alaiului agenților economici, a colectivelor artistice, primăriilor și a elevilor.

Festivalul Mărului vine promoveze producătorii autohtoni de mere, să faciliteze schimbul de experiență și preluarea noilor tehnologii, să familiarizeze populația cu beneficiile consumului de alimente sănătoase.  La festival participă  agenți economici, din raion, dar și din țară. În acest sens a avut loc și o întrunire cu producătorii agricoli, unde la fel s-au discutat detalii cu privire la organizarea expozițiilor de mere și a vînzărilor.

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național al Mărului va avea loc la Soroca  duminica, 23 septembrie. Programul include alaiul festivalului, concursuri de costume și concursuri culinare,  un concurs al expozițiilor de mere și comercializare de produse agricole. Festivalul va fi însoțit și de un program artistic. În cadrul evenimentului vor evolua colective artistice, Orchestra „Fluieraș” cu frații Ștefăneț și interpreții de muzică populară Nicolae Glib și Mihaela Tabură.

PUBLICITATE