Patru ambulanțe noi pentru Soroca

0
220

Astăzi, la Soroca, a avut loc evenimentul de transmitere și repartizare, de către Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă, a patru ambulațe. Acestea fac parte din lotul de 69 autosanitare achiziționate de guvern la începutul acestui an pentru subdiviziunile de asistență medicală urgentă prespitalicească. Două din cele patru autosanitare vor deservi punctele de urgență din satele Stoicani și Bădiceni. Unităţile de transport sanitar sunt asigurate cu echipament medical performant ce permite acordarea asistenţei medicale urgente de calitate. Noile ambulanțe de tip Sobol, pe lîngă faptul că sunt dotate cu tot necesarul, mai sunt  și adaptate tehnic  drumurilor mai greu accesibile sau accesul în condiții meteo nefavorabile.

Beneficiile pentru cetățeni se vor reflecta în calitatea serviciilor medicale de urgență acordate la etapa de prespital, datorită sporirii operativității deservirii solicitărilor, a menționat în cadrul evenimentului, președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean.

Achiziționarea ambulanțelor prevede înnoirea unităților de transport al Substaţiei de asistenţă medicală urgentă  Soroca, a cărui grad de uzură este depășit, a precizat şeful substaţiei, Mircea Zagaievschi.

  • Unitățile de transport care activau aveau un termen de uzură și exploatare învechit. S-a decis repartizarea la puctul de la Stoicani, deoarece este un punct nou deschis, iar la Bădiceni se activa cu un autobobil de moden Niva, care nu satisfăcea cerințele pentru acordarea asistenței medicale. La substația de la Soroca, acele mașini care au fost înlocuite aveau un termen de exploatare care depășea 10-12 ani, a menționat Mircea Zagaievschi, șeful Substaţiei de asistenţă medicală urgentă Soroca.

Cei circa o sută de mii de cetățeni ai raionului Soroca sunt deserviți de opt echipe de urgență. La sfîrșitul evenimentului un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, a oficiat slujba de sfințire a celor patru unități de transport.

PUBLICITATE