Suspectaţi de contrabandă

0
268

La intrarea în or. Soroca, patrula Poliției de Frontieră a oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare moldovenești. În cadrul verificărilor primare, polițiștii de frontieră au depistat o gamă largă de accesorii pentru automobile, valoarea cărora constituie 80 mii lei. Conducătorul auto, în vârstă de 25 ani, nu deținea documente de proveniență sau vreun act de însoțire. În contextul procedurii contravenționale, pornite pe cazul dat, la domiciliul moldoveanului s-au efectuat percheziții, de unde s-a ridicat un lot de marfă. La fel, persoana nu a putut prezenta acte, ba mai mult există bănuială că bunurile au fost introduse ilegal în țară. Mijlocul de transport și marfa sunt reținute la sediul SPF Soroca, până la finalizarea cercetărilor.

Un caz similar a fost înregistrat pe sectorul de responsabilitate al SPF Ocnița. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au supus verificărilor o Toyota, înmatriculată în R.Moldova, oprită pe traseul R-11. La volanul mașinii se afla un locuitor al or. Ocnița. În interiorul automobilului au fost depistați 16 saci cu zahăr, cca 800 kg, și alte produse alimentare în asortiment, fabricate în Ucraina. Bărbatul de 61 de ani nu a putut prezenta acte de însoțire pentru bunurile transportate și, de asemena există bănuială că au fost introduse ilicit în R.Moldova.
În ambele cazuri angajații Poliției de Frontieră urmează să stabilească toate circumstanțele faptelor ilegale, iar persoanele riscă, conform art. 287 alin. 10, CC al RM, amenzi de la 60 la 90 de unităţi convenţionale.

PUBLICITATE