Condiții mai bune pentru polițiștii din Soroca

0
684

După mai mulți ani de așteptări, acum sediul Inspectoratului de Poliție Soroca a fost conectat la căldură. Cu ocazia dării în exploatare a sistemului de încălzire cu gazificare, în incinta instituției a fost oficiat un serviciu divin, ținut de un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii.
Angajații inspectoratului vor avea în continuare condiții de lucru mult mai bune, comparativ cu anii precedenți, iar posibilitățile de muncă sunt altele acum. Astfel, polițiștii pot să-și îndeplinească mai ușor obligațiunile de serviciu.
După un timp de patru ani de zile a fost dată în exploatare cazangeria IP Soroca, cu suportul Consiliului Raional Soroca a fost conectat sediul la căldură. Au fost create condiții mai bune pentru efectivul inspectoratului, pentru a asigura menținerea ordinii publice, a menționat Veaceslav Rusnac, șeful IP Soroca. Banii pentru conectarea instituției la căldură au fost alocați de Consiliul Raional Soroca.
Am asistat la un eveniment frumos și multașteptat. Consiliul raional a alocat 240 mii de lei pentru încălzirea acestei instituții. Îmi pare rău că acest colectiv timp de patru ani a fost nevoit să activeze în așa condiții. A fost o susținere deplină din partea consiliului, a consilierilor și suntem bucuroși că am ajuns să vedem cum sunt încălzite aceste încăperi. Acum colaboratorii au condiții normale, pe care le merită… a precizat președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean.
Episcopul Ioan Moșneguțu, a felicitat angajații cu această realizare, precizînd importanța și necesitatea activității poliției.
Am venit la Inspectoratul de Poliție Soroca pentru a sfinți sediul după o perioadă de reparație și împreună preoții și angajații ne-am rugat ca Dumnezeu să pogoare asupra acestei instituții pace, milă și ajutor ceresc. Știm că fiecare colaborator al inspectoratului are o misiune extrem de responsabilă, iar pe lîngă cunoștințele profesionale este nevoie întotdeauna și de ajutorul lui Dumnezeu, căci fără Dumnezeu nimeni nimic nu poate să înfăptuiască, a spus PS Ioan.
Angajații Inspectoratului de Poliție Soroca au participat la slujba de sfințire a instituției în care activează, fiind totodată binecuvîntați de fețele bisericești. După serviciul divin cîțiva angajați ai inspectoratului au fost decorați cu distincții bisericești. Astfel, cu Brevetul – „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”, au fost decorați Veaceslav Rusnac, șeful IP Soroca, Grigore Caldare, șeful secției urmărire penală și Alexandru Cebotari, șeful secției resurse umane.
În Inspectoratul de Poliție Soroca activează 165 de angajați.

PUBLICITATE