Granturi pentru tineri

0
282
Foto: CRT Dacia

Decada Națională a Tineretului la Soroca, a fost lansată prin semnarea contractelor de grant cu nouă grupuri de inițiativă din raionul și municipiul Soroca, care vor beneficia de suport financiar din partea ”Fondului pentru Tineri”, la realizarea proiectelor, care anterior au fost depuse și selectate în cadrul concursului Programului de Granturi 2017. În cadrul ședinței au fost prezentate proiectele finanțate și grupurile de inițiativă a acestora.

Vicepreședintele r.Soroca, Vladimir Nicuța, a încurajat tinerii să implementeze proiectele depuse în comunitățile de unde vin și să asigure durabilitatea lor și implicarea a cât mai mulți tineri în activitățile pe care le vor realiza.

Participanții au menționat că granturile oferite i-au stimulat și i-au încurajat ca să dovedească comunității că ei pot reuși. La activitate au participat peste 50 de tineri din raionul Soroca, inclusiv coordonatorii adulți ai grupurilor de inițiativă care vor beneficia de suport financiar din partea Fondului pentru Tineri. Scopul activității a fost prezentarea principalelor rezultatele pe care le planifică tinerii în urma implementării proiectelor la nivel local.  Implementarea acestui proiect are loc în baza unei experiențe anterioare acumulate pe parcursul anilor 2013-2016, atunci când a fost înființat la Soroca Fondul pentru Tineri.

Această experiență a demonstrat că Fondul pentru Tineri constituie un instrument solid în extinderea implicării tinerilor în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală. Echipa Fondului pentru Tineri Soroca a reuşit în cele 6 runde ale Programului de Granturi Mici, să finanţeze 50 de proiecte, acestea fiind implementate de grupuri de inițiativă ale tinerilor din localităţile raionului Soroca. Proiectele deja implementate vor servi drept studii de caz și exemple de bune practici. La baza Programului „Fondul pentru Tineri” este principiul că tinerii sunt cei care vor modela viitorul. Participarea la Programul de Granturi a fost deschisă pentru toți tinerii din raionul Soroca, Centrul DACIA, în același proiect planifică din luna februarie 2018, lansarea Rundei a VII a Programului de Granturi. Activitatea a fost realizată în cadrul Proiectului ”Fondul pentru Tineri”, care este susținut financiar prin intermediul Fundației Est-Europene de către Guvernul Suediei, inclusiv la nivel local de Consiliul Raional Soroca și Primăria municipiului Soroca.

                                                                                                              CRT DACIA

Foto: CRT Dacia

PUBLICITATE