La Moară de Piatră medicina avansează

0
362
foto - http://www.drochia.md

Peste 1.400 de locuitori ai satului Moara de Piatră din raionul Drochia vor beneficia de servicii medicale calitative. În localitate a fost deschis un centru modern al medicilor de familie.

Pînă nu demult vechiul centru al medicilor de familie se afla într-o stare deplorabilă, clădirea era una veche și respectiv pacienții nu dispuneau de servicii calitative, odată ce nu erau condiții.La evenimentul de deschidere a oficiului au fost prezenți Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru și Igor Grozavu, președintele și vicepreședintele a raionului Drochia.

-Oficiul medicilor de familie era aranjat într-o clădire veche și pacienţii nu puteau beneficia de servicii calitative, a spus președintele raionului Vasile Grădinaru.

Deputatul Corneliu Padnevici a donat oficilului mobilier, în valoare de unsprezece mii lei.

-Nu poţi să prestezi servicii de calitate atunci când nu sunt condiţii, de aceea ne-am pus ca şi scop ca să reuşim să ducem la bun sfârşit această perlă, acest edificiu, această instituţie medicală modernă de tip european, a precizat deputatul Corneliu Padnevici.

Construcţia noului edificiu a costat peste două milioane de lei. Banii au fost alocaţi de autorităţile locale şi Compania Naţională de Asigurări în Medicină, consiliul raional Drochia și consiliul sătesc, în frunte cu primarul, Valentina Bejenaru.
Instituţia medicală mai trebuie mobilată şi dotată cu utilaj nou, iar pentru asta mai sunt necesari peste 300 de mii de lei.

PUBLICITATE