Elaborarea Planului-scenariu în caz de inundație a teritoriului municipiului Soroca

0
48

Direcția Situației Excepționale Soroca, în comun cu Primăria mun. Soroca, fac parte din cadrul proiectul ”Prevenirea, Pregătirea și Reacționarea la dezastre naturale și antropogene în țările Parteneriatului Estic”, pentru care mun. Soroca, este zona-pilot a proiectului.

Primarul Lilia Pilipețchi, a convocat într-o ședință de lucru, comisia situații excepționale. Au fost prezenți reprentanți ai primăriei, Direcției Situație Excepțională, conducători ai intituțiilor care cad în zona cu pericol de inundații și conducători ai tuturor serviciilor, organizațiilor, ce pot fi implicați în caz de pericol sau declanșare a unei situații excepționale, pe teritoriul mun. Soroca.

Scopul ședinței, a fost de a acumula informație relevantă, necesară la elaborarea Planului-scenariu, în caz de inundație a teritoriului mun. Soroca, în urma ruperii barajului de la hidrocendrala Novodnestrovsc.

Ședința face parte din cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană ”Prevenirea, Pregătirea și Reacționarea la dezastre naturale și antropogene în țările Parteneriatului Estic”.

PUBLICITATE