Simulări pentru diverse situații excepționale, vor avea loc în raionul Soroca, în cadrul aplicațiilor la Protecţia Civilă

0
57

  Consiliul Raional Soroca aduce la cunoștința locuitorilor raionului Soroca, că în conformitate cu prevederile Dispoziției Președintelui raionului Soroca nr. 38 din 18 martie 2024 Cu privire la pregătirea și desfășurarea aplicației la Protecţia Civilă în raionul Soroca, în temeiul art. 54 alin. (1) din Legea nr.436/2006 privind administraţia publică locală cu modificările ulterioare, Legii nr.271/1994 cu privire la Protecţia Civilă cu modificările ulterioare, Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 937/2023 Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova în anul 2024 și Planului măsurilor de pregătire a Protecției Civile a raionului Soroca pentru anul 2024, la data de 12 aprilie 2024 pe teritoriul raionului Soroca se va desfășura aplicația practică la Protecția Civilă cu tema: ,,Acțiunile organelor de conducere și forțelor Protecției Civile ale raionului la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”.

    Aceste acțiuni sunt susținute de către specialiști din diferite domenii, care se desfășoară o dată la 5 ani, prin care sunt verificate nu doar acțiunile Consiliului Raional Soroca, dar și în raion, inclusiv subdiviziunile serviciului Direcției Situații Excepționale din municipiul Soroca.

    Astfel, în data de 12 aprilie 2024 vor fi organizate mai multe aplicații în raion și simulări pentru diverse situații excepționale, cum ar fi lichidarea consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor.

   Informații suplimentare le puteți afla de la secretrarul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Soroca, dl Eugeniu Strochin la numărul de telefon +373 230 3 04 25.

PUBLICITATE