Federația Națională a Fermierilor din Moldova și Optim Project în vizită de documentare la Soroca

0
109

În data de 12 august 2022, ora 11.00 în sala de Protocol a Consiliului raional Soroca, Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac, împreună cu vicepreședintele raionului dl Iurie Tănase, au avut o întâlnire de lucru cu Președintele Federației Naționale a Fermierilor (FNF) din Moldova dl Valeriu Cosarciuc și reprezentanții proiectului Optim Project – Oportunități prin Tehnologii și Informații în Moldova, dl Nicolae Tîltu, manager de proiect și dna Carina Turcin, coordinator de proiecte în agricultură a Agenției Elvețiene de Dezvoltare (România).

Delegația a vizitat două afaceri de familie gestionate de tinerii și femeile din zona rurală. Este vorba de SRL ”STELA”, situată în satul Rublenița și GȚ “Mîțu Dumitru” din satul Zastînca. În cadrul vizitelor, membrii FNF și reprezentanții Optim Project au luat cunoștință de procesul de producere, dar și de provocările pe care le întâlnesc agricultorii.Menționăm aici: accesul la piață și posibilități de comercializare alternativă; accesul la finanțare și investiții în agricultură; măsurile de adaptare la schimbările climatice; forța de muncă în sate; accesul la inputuri agricole și cunoștințele tehnologice.

Membrii FNF și reprezentanții Optim Project efectuează vizite de lucru la mai mulți fermieri din localitățile rurale. Acestea au drept scop elaborarea unui studiu privind dezvoltarea lanțului valoric în legumicultură și suport pentru inițiativele economice și de cooperare ale acestora. Precizăm, că studiul va fi realizat cu suportul Loredana Storno – Bern University of Aplied Sciences – Agricultural, Forest and Food Sciences – Elveția.

PUBLICITATE