O dragoste mare, trecută prin suferinţă şi-nşelare

0
66

Viaţa Mihaelei la 32 de ani părea un uragan. De la o vreme, scandal peste scandal în fiecare zi. La vorbele ei în care tremura durerea, Henry nu reacţiona în niciun fel. O trata cu indiferenţă şi cu o privire rece, puţin încruntată ori de câte ori ea începea să-şi verse amarul de femeie înşelată care suferă din dragoste…
Născută într-un sat de la nordul Moldovei, Mihaela a plecat de timpuriu cu părinţii în Grecia. Această schimbare din viaţa ei era o tentaţie foarte mare pentru un copil de 12 ani. Destul de repede a însuşit limba, destul de repede s-a inclus în viaţa liceului, şi-a făcut prieteni.

Îndrăgostită de un traficant de droguri

I-a plăcut modul liber de a gândi al grecilor, politeţea lor. Fiind o elevă bună la carte şi la suflet, la 14 ani era înconjurată de mulţi prieteni, printre care erau şi din cei care o luaseră razna, căutând plăcerile vieţii prin cluburi de noapte cu băutură, ţigări cu canabis ş.a. Ar fi putut face şi ea greşeli dacă era mai slabă de înger şi dacă nu ar fi avut o relaţie specială cu părinţii, care au ştiut să vină întotdeauna cu sfatul la momentul potrivit. De la părinţi a învăţat să-şi trateze colegii cu respect, să fie diplomată atunci când situaţia i-o cere. Înnebunită de frumuseţea locurilor a hotărât să rămână pentru totdeauna în această ţară. La facultate avea deja libertatea deplină, locuia singură într-o garsonieră şi avea să-şi facă prieteni din toată lumea. Se îndrăgostise de ea un tânăr frumos din Rusia pe nume Serghei, care într-o zi i-a spus: „Ce mult am aşteptat să vii în viaţa mea”. Mihaela l-a privit zâmbind şi i-a răspuns cu același ton: „Şi eu de o viaţă te aştept”. Pentru a se cunoaşte mai bine unul pe celălalt au decis să locuiască împreună. Se bucurau de lumea minunată în care trăiau. Nu duceau lipsă de nimic. Serghei îi satisfăcea toate poftele şi dorinţele Mihaelei. Îşi dorea o bijuterie, o rochie nouă, o pereche de pantofi din magazinele de elită, Serghei i le procura. Cosmetica cea mai bună o avea, de pe masă nu lipseau produsele alimentare şi băuturile de calitate. Dar scurtă a fost durata acestui stil de viaţă – numai doi ani, trei luni şi două zile. Totul s-a schimbat în momentul când pe numele lui Serghei a fost emis un mandat european de arestare. Se ocupa cu trafic de droguri şi nici Mihaela, nici părinţii lui nu ştiau. Aşa s-a năruit peisajul fericirii lor. El a fost închis, iar ea a decis să-l scoată din inimă pentru totdeauna.

O altă dragoste, alte clipe de fericire şi durere

După despărţirea de Serghei, Mihaela l-a cunoscut pe Gustave din Suedia. A încercat să-l descopere cu toate calităţile şi defectele sale. Şi viaţa i s-a părut din nou strălucitoare. Cu Gustave şi-a propus să trăiască o viaţă diferită de cea pe care o avea. Din experienţa trăită cu Sergiu a înţeles că o relaţie presupune investiţie şi muncă zi de zi pe care nu eşti întotdeauna dispus s-o faci. Oricum se străduia să-i ofere iubitului afecţiune din tot sufletul. Dar când i se părea că Dumnezeu le-a binecuvântat dragostea, s-a întâmplat nenorocirea – Gustave a murit subit în timp ce privea televizorul. Despărţirea de omul drag a fost grea. Nu dorea să vadă pe nimeni. A stat câteva săptămâni acasă în intimitatea sa, apoi s-a luat în mâini cu încredere şi a mers mai departe.

I s-au aprins călcâiele după un londonez

La 25 de ani, când i se părea că s-a împăcat cu soarta, i-a ieşit în cale Henry, un londonez blond, cu ochi albaştri şi buze senzuale. S-au întâlnit prima oară într-un local de pe malul mării, el era cu o altă femeie. Mihaela s-a topit când l-a văzut. I-a simţit privirea, ca o mână caldă, ce-ţi mângâie corpul din creştet până în tălpi. Pentru prima dată inima ei a început să bată altfel decât bătea atunci când îi cunoscuse pe foştii iubiţi, i s-au aprins călcâiele imediat. A doua seară Mihaela a mers din nou cu prietenele în același local. Iar acolo… surpriză! bărbatul de dragul căruia venise, stătea singur la o masă şi fuma. Ea s-a aşezat cu amicele sale la o altă masă ca să-l poată privi drept în faţă. N-au trecut nici cinci minute şi privirile lor s-au întâlnit. Peste alte câteva minute a invitat-o la dans. Fata s-a înfiorat la prima atingere. Emoţionat părea şi englezul, care venise să-şi petreacă vacanţa în Grecia. Au dansat şi au comunicat fericiţi până dimineaţă. Aşa au făcut cunoştinţă. Toate şapte zile până la finele vacanţei le-au petrecut împreună. Mihaela a aflat că Henry e cu şase ani mai mare decât dânsa, că s-a născut în Scoţia, că a lucrat pe vapor câţiva ani, călătorind prin toată Europa. Cu banii câştigaţi a pornit o afacere în nordul Londrei. La început o mică spălătorie pentru maşini, iar peste câţiva ani s-a extins într-un salon specializat în servici auto…

Primele decepții după şase ani de fericire în cuplu

După o jumătate de an omul de afaceri londonez sosea din nou în Grecia pentru a o cere în căsătorie pe Mihaela. Părinţilor le-a plăcut. Au văzut în el nu numai bărbatul frumos, dar şi omul serios, plin de încredere. Comportamentul lui le-a inspirat siguranţă. Peste două luni cei doi şi-au unit destinele la dorinţa Mihaelei într-o biserică ortodoxă din Londra. Au avut o nuntă de poveste într-un cerc restrâns de rude şi prieteni, care le-au urat casă de piatră, să fie fericiţi, să menţină focul dragostei aprins cât mai lung cu putinţă.
Mihaela, care zicea că nu va pleca din Grecia niciodată, a fost nevoită să aleagă între părinţi, prieteni şi iubit. Nu i-a fost uşor, dar ce nu faci în numele dragostei! Or iubirea adevărată cere şi sacrificii. Şi-a zis că merită plecarea pe termen lung într-o altă ţară de dragul unei poveşti de dragoste plină de pasiune. A urmat o perioadă frumoasă a vieţii lor, trăiau liniştit, aveau tot ce le trebuie, le era bine şi aşteptau un copil. Dar relaţia dintre cei doi s-a schimbat odată cu apariţia micuţului. Pe Henry îl apuca un fel de gelozie pe fiul lor, pentru că Mihaela împărţea dragostea între el şi micuţ. Ba chiar se supăra că nu îl mai răsfaţă şi nu îl mai alintă cum o făcea până la naşterea micuţului. Încet-încet a început a căuta răsfăţ în altă parte, şi-a găsit o amantă. De câteva săptămâni de când Mihaela a aflat că este înşelată, aşa cum vă spuneam la început, s-a terminat liniştea şi pacea casei lor. Viaţa şi trăirile ei sufleteşti s-au întors pe dos. Şi ce-i mai revoltător, la vorbele grele pe care i le aruncă femeia, bărbatul nu reacţionează. Mihaela suferă şi nu ştie ce să facă: să-l părăsească şi să se întoarcă în Grecia, sau să urmeze sfatul mamei care o povăţuieşte să înceteze cu aruncatul vorbelor grele, să-l ierte şi să încerce să-i ofere mai multă afecţiune.

Împăcarea

Mama, care mi-a povestit această istorie în 2014 îşi dorea ca iţele să se descurce cât mai curând şi, până la urmă povestea lor să aibă un final fericit. Și ițele, cu greu, dar s-au descâlcit. Mihaela a ținut cont de sfaturile mamei abia după câteva luni de zbucium sufletesc. În seara când s-a apropiat de el cu vorbe dulci, respirația lui s-a accelerat. O țintuia cu privirea, cerându-i permisiunea s-o îmbrățișeze. I-a oferit-o, sărutându-l cu dor. El a ridicat-o în brațe și a dus-o în dormitor. Corpurile s-au lăsat pradă sentimentelor sincere. Se mângâiau unul pe altul tandru, cu blândețe. Mihaela iubea și plângea. Plângea de fericire. A fost o împăcare dulce-amăruie, de-o naturalețe tulburătoare. Și el era la fel de fericit. Din acea clipă au înțeles că îi leagă o dragoste incontestabilă. Peste un an li s-a mai născut un fiu. Conviețuiesc în pace și înțelegere și sunt mulțumiți de ceea ce au.

Nina Neculce

PUBLICITATE