La Soroca a fost lansat proiectul „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”

0
200

Astăzi, 22 iulie, Consiliul raional Soroca a desfășurat Conferința de lansare a proiectului ,,Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, care își propune să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al municipiului Soroca și al județului Vaslui, România, prin restaurarea monumentelor istorice reprezentative situate în zonă și prin organizarea de evenimente culturale transfrontaliere.

Proiectul „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, în cadrul Programului Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020.

Proiectul a fost elaborat și depus de Consiliul Raional (CR) Soroca, în parteneriat cu Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din municipiul Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, România. Valoarea totală a proiectului constituie 1.664.118 de euro și va fi realizat în perioada aprilie 2021 – martie 2023. Proiectul este inclus și în Programul Operațional Regional Nord pentru perioada 2021-2023, elaborat recent de grupul de lucru din care au făcut parte și reprezentanți ai CR Soroca.

PUBLICITATE