Sărbătoarea Sportului la Dondușeni

0
402

În orașul Dondușeni, duminică, 4 iulie, sub egida Președintelui raionului, Valentin Cebotari, Consiliul raional Dondușeni a organizat Sărbătoarea Sportului – activitate sportivă de amploare dedicată vieții, sănătății și modului activ de viață. Acțiunea a avut ca scop promovarea importanței sportului și a unui mod de viața activ, precum și instruirea societății în spiritul valorilor competitive: excelență, prietenie și respect. Totodată acest eveniment are obiectivul de a lansa un îndemn  la o viață mai activă și echilibrată, subliniind beneficiile practicării sportului de către fiecare cetățean, indiferent de vârstă.

La deschiderea evenimentului, Președintele raionului, Valentin Cebotari, a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor ce sunt pasionați de sport și a îndemnat toată societatea să practice activitatea fizică.

Evenimentul s-a desfășurat în zona de odihnă a orașului, cu buna coordonare a Secției Cultură Turism Tineret și Sport Dondușeni. Sărbătoarea a inclus competiții sportive pentru toți amatorii de sport din raion:

– sah;

– joc de dame;

– volei;

– fotbal;

– haltere;

– tragerea otgonului;

– trânta (cu premii tradiționale: cucoș, gânsac, iepure, berbec);

– baschet.

Câștigătorii și deținătorii locurilor premiante s-au învrednicit de diplome și premii. Marea majoritate a competitorilor au constituit-o copii și adolescenți, fete și băieți, care au evoluat în diferite categorii de vârstă.

Șah: locul I — Lisnic Oleg. locul II — Balțat Victor. locul III — Duca Andrei.

Dame: locul I — Vilciuc Ilie. locul II — Popovici Radion. locul III — Iacoveț Ăduard.

Baschet : locul I — echipa GOVERA. locul II — echipa — DONBASCHET 1. locul III — echipa DONBASCHET 2.

Otgon. locul I echipa de pompieri. Fotbal. locul I — echipa Dondușeni. locul II — echipa s. Țaul. locul III — echipa Dondușeni.

Ridicarea greutăților. locul I — Repețchii Nichita. locul II — Haețchii Artiom. locul III — Ciobanu Andrian.

Trântă CUCOȘ — Bantuș Laurențiu, Vexler Artiom. GÂNSAC — Bolcovenco Daniel. IEPURE — Slusari Valeria. BERBEC — Iarmaliuc Vasile.

Organizatorii evenimentului au ținut cont ca competițiile sportive să se desfășoare la cel mai înalt nivel şi să fie cât mai atractive, atât pentru admiratorii sportului cât şi pentru participanţii la competiţii.

Pentru că sunt viitorii campioni, copiii au beneficiat de jocuri distractive și interactive gratuite. Participanții și suporterii au fost serviți cu apă și înghețată, de asemenea, pe gratis.

Sărbătoarea sportului pentru toți este un eveniment de bucurie, de ieșire în aer liber pentru activități interesante, un bun prilej de distracții și de întâlnire cu alți semeni. Toată lumea a apreciat desfășurarea activităților adunând multe impresii de neuitat din această zi frumoasă de vară, emoții pe care doar competițiile le pot provoca, iar autoritățile raionale și-au pus ca scop să investească mai multe resurse în dezvoltarea sportului, fiind siguri că acesta este o cale pe care tinerii cresc frumoși și sănătoși.

PUBLICITATE