Biletul la Paris este valabil

0
219

Cristiana Pancov este elevă în clasa a opta, liceul “Petru Rareş” din Soroca. Are un frăţior mai mic, la care ţine foarte mult. Deseori merg la plimbare împreună, îi procură cărţi şi jucării. Chiar nu demult m-am întâlnit cu ei în parcul din preajma cetăţii. Cristiana mi-a povestit despre sine. M-am bucurat mult să o cunosc şi m-am gândit că, uite, creşte o generaţie de copii frumoşi la suflet şi la chip, dornici să cunoască cât mai multe. Iată ce mi-a povestit:

  • Am o pasiune aparte pentru pictură, desen. Chiar am participat la un concurs numit „Lumea Culorilor”, dedicat ilustrării unei cărţi şi m-am plasat pe locul întâi. Drept recompense, sau, mai bine zis premiu, am câştigat posibilitatea de a face o excursie în Chişinău, instrumente pentru a face pictură şi un bilet la Paris. Îmi pare rău că nu pot pleca încolo, în Franţa, ţara viselor mele, căci este pandemie mondială, dar mi-au zis că biletul va fi valabil mai mult timp. Deocamdată privim împreună cu frăţiorul meu Costea filme franceze. El este un mic fotbalist şi zice că numaidecât va veni timpul când va juca fotbal pe o arenă sportivă din Franța.
    Aș zice că visele se materializează. Este foarte important să creștem spiritual, să tindem către ceva mai mare, mai semeț. Chiar dacă visele par, la prima vedere, năstrușnice și nu prea reale, oricum, au sorți de izbândă. Pur și simplu, cineva acolo, Sus, vede și aude. Este o putere miraculoasă care ne creşte aripile și ne avântă spre victorii.
    Cristiana este o fire romantică. Iubeşte natura. Îi place să citească. Adună acasă o mică bibliotecă din carți dragi sufletului ei. Ea zice că fără prieteni poți trăi, dar fără carți nu. Ele îți înlocuiesc Universul.
    La cei cincisprezece ani împliniți judecă destul de real şi are vise adecvate, care se încadrează în realitatea vremurilor.

Aşa să fie!
Apropo, în ziua de 20 aprilie a fost ziua de naştere a Cristianei. Echipa “Ziarului Nostru” , dar şi toţi cititorii îi doresc să i se împlinească toate visele, să fie fericită în sânul familiei şi să devină un dizainer-ilustrator de cărţi vestită în lumea întreagă, după cum îşi doreşte.
Fie ca primăvara să îți fremete mereu în suflet, iar florile cu ale sale mirozne să îți înfrumusețeze viața.

Elena Spinei

PUBLICITATE