Școala și Biserica unite în binefacere

0
92

O activitate de suflet, organizată în colaborare dintre Școală și Biserică, s-a desfășurat în Duminica Floriilor la Dondușeni. Elevii clasei a IX-a „A”, de la Liceul Teoretic „A. Mateevici” din orașul Dondușeni, ghidați de doamna Elena Botezat, profesoară de educație tehnologică, în cadrul cercului „Promovarea tradițiilor neamului” au confecționat numeroase coșulețele pascale pe care să le vândă în scopuri caritabile enoriașilor care pășesc pragul Bisericii.

Pe 25 aprilie, elevii  au adus la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din or. Dondușeni coșulețele pascale pe care le-au confecționat, pentru  a putea  fi apreciate cu un bănuț de către credincioși. Creativitatea elevilor a uimit pe cei veniți în Sfânta Biserică, iar lucrările s-au vândut bine. Astfel s-a colectat suma de 1400 lei. O parte din bani vor fi donați unor persoane nevoiașe, iar cealaltă parte vor fi distribuiți pentru o altă lucrare importantă – bustul preotului și poetului care a elogiat limba română, Alexei Mateevici.

„Familia, Biserica și Școala, ca factori educaționali decisivi, au responsabilitatea de-a spori cooperarea în vederea educării și formării copiilor și a tinerilor pentru o viață armonioasă în familie şi în societate, dar şi pentru a deveni cetățeni ai Împărăţiei Cerurilor, deoarece scopul ultim al vieţii omului pe pământ este pregătirea sa pentru viaţa şi fericirea eternă în Împărăţia iubirii Preasfintei Treimi.” – scria Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica, prin rolul ei educațional şi călăuzitor de veacuri, dorește să vină în întâmpinarea nevoilor societății, constituindu-se într-un reper spiritual și un sprijin moral atât în vremuri bune, cât şi în situaţii de criză. Unindu-și forțele în educație, Familia, Biserica și Școala pot crește o societate în care fiecare să aibă grijă de aproapele său și prin aport comun să rezolve multe probleme ale comunității.

Roman Botezat

PUBLICITATE