Prinși la vânat fazani

0
151

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii de frontieră în timp ce se aflau la vânătoare în zonă interzisă, dar și fără autorizaţia necesară. Mai mult că, nici acte pentru armă de vânătoare nu dețineau. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 1 februrie.

Aflându-se în misiune de serviciu zona „Unguri – Holoșnița”, polițiștii de frontieră au auzit  împușcături. Astfel că, în flagrant delict au fost reținuți doi bărbați care au reușit să vâneze un fazan. Bărbații de 42 și, respectiv 36 de ani, legitimați ca cetățeni moldoveni cu domiciliu în r-nul Soroca, nu au putut prezenta vre-un act ce le-ar permite activitatea la frontieră. Unul dintre bărbați deținea o armă fără documentele de rigoare, dar și 13 cartușe de vânătoare .

La audieri, persoanele au încercat să ducă în eroare polițiștii de frontieră. Au declarat că intenționau să împuște niște câini care au speriat oile din turma unuia dintre aceștia.

În continuare, cazul va fi cercetat în comun cu Inspecția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Soroca, mai mult că ei se aflau în zona de importanță internațională. Pe numele bărbaților au fost aplicate mai multe contravenții. 

PUBLICITATE