Ceea mai sinceră prietenie este din copilărie

0
49

Se zice că cea mai sinceră prietenie este prietenia din copilărie. Eu am un asemenea prieten și vreau să povestesc câte ceva despre el. Se numește Matei Coșciug. Învață în clasa a doua, Școala primară din orașul Florești. Are o soră, Teya, de doi ani. Părinții, Cristina și Andrei, îi iubesc foarte-foarte mult. Matei frecventează secția Budokan din orașul nostru, condusă de Igor Statnic. Eu știu că a început a frecventa secția la vârsta de șase ani. A obținut mai multe medalii, printre care se numără și locul I la „Moldavian Challenge Cup” ,in România, Moinești, susținută de Federația Română de Karate Kyokushin. La moment Matei deține centura Orange și albastră.
Suntem colegi de clasă, amici și asta înseamnă, pentru mine, mult. Îl stimez pentru că e un băiat harnic, sincer, săritor la nevoie.
Federica Cerivate, clasa a doua, Școala Primară din orașul Florești

Apropo, am dori ca rubrica ,,Microfonul numărul unu” să aibă un ecou mai adânc în rândul cititorilor ZIARULUI NOSTRU. M-am bucurat mult că Federica a reacționat și mi-a povestit despre prietenul și colegul ei de clasă, Matei. Am dori să cunoaștem mai mulți elevi harnici, activi și descurcăreți, dar și să accentuăm, scoatem la iveală unele fenomene care au loc în colectivele-clase, în școli. Să zicem, problema liderismului în clasă. După câte știm, a dispărut, la nivel oficial, fenomenul de ,,șefa,, ori ,,șeful,, clasei, adică un lider numit oficial în colectivul de elevi care avea, cum s-ar zice, grijă de colegii săi. Astăzi toți copiii din clasă sunt tratați egal și nu trebuie de acceptat liderismul. Dar, oricum, în fiecare grup sunt câțiva copii mai energici, mai activi…. Am dori să aflăm cât mai multe istorioare care s-ar încadra în asemenea perimetre. Așteptăm mesaje de la DVS.
Adresa rămâne neschimbată: elena-spinei@mail.ru.
Telefon: 068177823.
Elena Spinei

PUBLICITATE