A fi voluntar,e stilul meu de viaţă

0
80

Voluntariat pentru mine este nu un lucru sau hobby, este un stil de viață. Eu şi tinerii din Centrul de tineret Donduşeni ne inspirăm la activitățile de voluntariat. Pot să zic că, făcând lucruri bune, schimbând ceva spre bine, ne schimbăm şi noi, ne consolidăm şi înmulțim energia noastră pentru fapte bune. Mă mândresc că sunt şeful Centrului de Tineret şi pot pune umărul pentru a fi de folos altor persoane.

În Consiliul Raional al Tinerilor Ocniţa sunt mulți tineri activi, Chistruga Viorelia, Chislova Dorina.
În Centrul de Tineret există consiliul consultativ ale Centrului de tineret unde Președinte este – Ana Martîniuc. Centrul de Tineret a avut multe activităţi legate de proiecte în acest an. Să zicem, au fost create 5 grupuri de inițiativă ale tinerilor care au scris fiecare câte un proiect şi au beneficiat de granturi.
Grupul de inițiativă „North Youth” a realizat proiectul „Youcreate” unde tinerii au făcut activităţi de atragere a atenției APL şi comunităţii la ecologia în raionul Ocniţa, care a fost implementat în anul 2020 cu suportul fundației din Elveţia Terre des hommes.
Următoare grupuri de inițiative şi proiecte au fost selectate şi susținute financiar de MECC şi Consiliul Raional Ocnița din cadrul programului de granturi pentru grupurile de inițiative ale tinerilor, însă implementarea acestor se va executa în acest an din cauza pandemiei apărute în 2020 cu Covid-19. Grupa de iniţiativă „Tineri Activi” – proiect de informare despre administrarea timpului propriu „Стань лучшей версией для себя”.
Vadim Martîniuc, şeful Centrului Raional de Tineret Ocnița

PUBLICITATE