Nichita: „Am să-i duc ghiozdanul la şcoală, numai să crească mai repede!”

0
162

Aurul frunzelor de la sfârşit de octombrie, mai precis 25 octombrie, duminică, l-a blagoslovit cu aurul frunzelor pe piciul Matei Tesa din oraşul Drochia, care, de curând, a împlinit un anişor. Ce-i drept, au simţit mai bine bucuria sărbătorii fratele mai mare Nichita, care are cinci ani, părinţii şi nanii.

Taică-său Marchel şi maică-sa Ala au dat un ospăţ pe cinste, că doar o dată în viaţă mezinul mult dorit rotunjeşte un anişor.

 • Suntem într-un loc deosebit. Veneam deseori încoace, pe vremuri, când eram mai tineri. Aici, pe malul Lacului Comsomolist, pare că vremea s-a oprit în loc. E o frumuseţe rară. Vedeţi, s-a abătut o ploaie mărunţică. E în cinstea fecioraşului nostru , Matei. Fie ca la rădăcinile lui să ploaie doar cu noroc. Asta îi dorim. Plus sănătate. Că de restul, noi, părinţii, o să avem grijă. Asta îi doresc şi bunicii, adică părinţii soţiei care sunt în Moscova, şi ai mei, Ion şi Maria.
 • Am venit cu bucate alese şi voie bună să petrecem ziua de azi împreună cu năşeii, Pavel, Iulia, dar şi câţiva cumetri, Veaceslav, Alexandru, Olga, Veronica şi alţii. Suntem conştienţi şi respectăm toate normele sanitare de protecţie contra Covid-ului. De aia şi am ales să sărbătorim la aer liber.
  Nichita se consideră un bade fericit. El merge la grădiniţă de la vârsta de doi ani şi jumătate, dar visul lui cel mare este să meargă, împreună cu frăţiorul mai mic la şcoală. Sigur, îşi va ajuta fratele în toate, chiar şi ghiozdanul îi va duce.
  „La Mulţi Ani, Matei!”, i-au urat nanii.
  „La Mulţi Ani, Matei!”, i-au dorit veveriţele care se iveau din scorburi.
  „La Mulţi Ani!”, îţi doresc toţi cititorii „Ziarului Nostru!”.
  Elena Ţîrdea
PUBLICITATE