Astăzi, 1 noiembrie, toți cetățenii cu drept de vot, sunt așteptați la alegerile prezidențiale.

0
65

Cetățenii R. Moldova sunt chemați astăzi, 1 noiembrie, la urnele de vot, pentru a-și exprima alegerea. În urma scrutinului urmează să fie ales președintele țării pentru următorii 4 ani.

În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Concomitent cu alegerile prezidențiale, vor avea alegeri locale noi în patru localități din R. Moldova, una din aceste localități este și satul Dubna din raionul Soroca. Vineri, 30 octombrie, a fost ultima zi în care candidații la alegeri au putut face agitație electorală, care este strict interzisă în ziua alegerilor, în această zi nefiind permisă reflectarea materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radio.

În contextul pandemiei, pentru ziua scrutinului din 1 noiembrie au fost stabilite noi reguli de desfășurare a procesului de vot, prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel, persoanele ce urmează tratament la domiciliu, care sunt în autoizolare sau  prezintă simptome ale infecției cu COVID-19, pot solicita serviciul echipei mobile la domiciliu, inclusiv în ziua alegerilor. Iar la secțiile de vot, toți cetățenii vor purta măști.

Până la ora ora 9.30, prezența la vot constituie  5.70% 

PUBLICITATE