Au luptat din greu cu Covid 19

0
160

Cel mai important lucru este că în acest an am  reuşit să stopăm răspândirea COVID-ului. Din păcate satul nostru a numărat zeci de cazuri, ceea ce ne-a făcut să fim cea mai infectată localitate din raion. A fost greu şi anevoios, dar împreună cu forţele de ordine, lucrătorii medicali am reuşit. S-a dus evidenţa persoanelor bolnave, dar şi cei care trebuiau să se autoizoleze, s-au desfăşurat raiduri zilnice la agenţii economici.

Au fost aplicate şi amenzi. Minuţios am pregătit instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare din localitate către începerea unui an şcolar. S-a procurat tot echipamentul pentru a proteja persoanele care-şi desfăşoară activitatea în aceste instituţii.

Peste 200 mii lei au fost îndreptaţi pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie la cele 4 grădiniţe. Astfel s-a construit o bucătărie nouă, un depozit pentru păstrarea produselor, s-au schimbat gardurile din jurul unei grădiniţe, s-au construit pavilioane, loc pentru joaca copiilor.

COVID-ul a stopat desfăşurarea festivalului, care devenise tradiţional „Zestrea Nordului”. În alte opt festivaluri n-au putut participa  colectivele din sat. Am reuşit să îmbunătăţim infrastructura drumurilor din sat. Astfel o porţiune de 2 km de drum din localitate este asfaltat complet. Alt kilometru a îmbrăcat varianta albă. Am reuşit graţie unui proiect să reînnoim 10 hectare de păşuni. Astfel arată biblioteca sătească, aici au fost schimbate ferestrele şi instalată căldura pe gaz.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.