Flacăra albastră a ajuns la Plop

0
69
Aurel Guţanu, primar satul Plop, rl Drochia

– Anul 2019 a fost unul bun, am reuşit să îmbunătăţim considerabil viaţa sătenilor noştri. Am reuşit să valorificăm peste 1 milion 550 mii lei, bani care au gazificat 58 de gospodării din sat. Este prima rândunică care a dat start gazificării localităţii. Moldova Gaz a venit cu 1 milion 300 mii lei, restul 250 mii lei primăria. Anul acesta finisăm proiectul de canalizare în valoare de 4 milioane lei ce vin din Fondul Ecologic plus contribuția primăriei în valoare de 15%. A fost construită o staţie de epurare bio şi trase 4 km de ţevi de canalizare. În primul rând la sistemul de canalizare au fost conectate instituţiile publice, de numire socială, culturală şi de învăţământ. A rămas doar să conectăm doar reţelele electrice.

Mai avem iluminarea stradală pe încă o porţiune de 1500 metri. Am construit 300 metri de pavaj pietonal în centrul localităţii şi alte 600 metri de drum asfaltat.

Tot în acest an în eşantion de construcţii au fost şi sunt clădirea primăriei, casa de cultură, centrul medicilor de familie. La primărie vom avea o sală pentru oaspeţi, iar în hol, ce va aduce spre aceasta un mic muzeu al satului.

Vă aşteptăm la Plop!

PUBLICITATE